От х:

Днес в x:

Летище София разследва проверката на багажа на Наоми Кембъл

Летище София започва пълно разследване след публикация в Daily Mail, в която се твърди, че световноизвестният модел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Кембъл беше в България от 19 до 22 май, за да рекламира световна модна марка.

„Искрено съжаляваме за негативния опит на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълно разследване на случилото се. Ние сме в контакт с българските митнически органи, които потвърдиха, че проверката на пътниците и багажа е част от тяхната работа и е рутинна работа. Ще прегледаме видеоклиповете от този ден и утре ще интервюираме служителите, за да разследваме напълно случая", казаха представители на Летище София в съобщение.

Според Daily Mail при пристигането на летището митническите служители поискали пълна проверка на багажа на 52-годишния Кембъл. Източник на таблоида твърди, че тя е била "много разстроена" от случилото се, а според нея причината да бъде проверена толкова подробно е заради цвета на кожата й.

"Наоми си тръгна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна в София с такъв ентусиазъм да снима, но това определено я разстрои. Тя все пак изпълни ангажимента си", добави източникът.

Служители на Агенция "Митници" са направили рутинна проверка на багажа на топ модела Наоми Кембъл на Летище София на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители, съобщиха от Агенцията.

В Агенция "Митници" няма постъпило оплакване от нея или неин представител, пише в съобщението.

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Паржу
    0 0
    22:17, 13 юни 2022
    Ко кат е На.о.ми Кембъл. Щом са налага ша я проверяват.
Последни новини