От х:

Днес в x:

Атрактивни специалности в Царската гимназия представиха на седмокласниците настоящите ученици

    Интересни и атрактивни професии, свързани с търсенето на експерти та пазара на труда, представиха учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково „Цар Иван Асен II“ пред седмокласниците от Училищата „Св.Иван Рилски“ „Христо Смирненски“ и „Св.Климент Охридски“.

    През новата учебна година обявеният прием в гимназията е за специалностите: Геодезия, Системно програмиране, Строителство и архитектура, Мебелно производство, Недвижими имоти, Парково строителство и озеленяване, и Горско и ловно стопанство.

    Седмокласниците разгледаха прекрасната база в едно от училищата, което е потенциален вариант за продължение на образованието им.
    Настоящите възпитаници на гимназията от 10-ти и 11 клас представиха възможностите на специалностите, които изучават пред гостите си и то по атрактивен начин. Учениците от Мебелно производството не пропуснаха да се похвалят с многото награди, които печелят на различни състезания. Те отбелязаха като преимущество на специалността си нейната абсолютна практическа насоченост, а като най-голям плюс коментираха факта, че е много интересна.

    На презентационния щанд на специалността Парково строителство и озеленяване 11-класниците отново представиха креативните си идея с представянето на аранжирана ваза с цветя, с поставени за основа моркови. С това си предложение доказаха за пореден път защо са носители на много награди, последната от които е златен медал от Националното състезание по озеленяване и цветарство.

    Новостите в строителството, с които и те самите са запознати представиха момичетата и момчетата пред кандидат-гимназистите.

    Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ и през тази година се представи отлично в националния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“.

    Брокерите от специалността Недвижими имоти направиха силно впечатление с комуникативните си възможности на днешния „Ден на отворените врати“. Те подчертаха пред седмокласниците, които им бяха на гости, че в гимназията се изучават усилено и чужди езици, които са нужни за успешността както в тяхната специалност, така и за останалите професии, които се усвояват тук.

    Голям интерес при по-малките ученици предизвикаха и кабинетите по геодезия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини