От х:

Днес в x:

Служители на ЕСО засадиха 60 акации за Деня на енергетика

    Служители на Електроенергиен системен оператор в Хасково и Кърджали засадиха 60 акациеви дръвчета. Младата горичка се намира край пътя между двата областни града, до разклона за село Гълъбец.

    „Тази инициатива е в цялата страна. Във всички градове нашите колеги от ЕСО засаждат дръвчета. Всички колективи си намират подходящото място и време“, каза ръководителят на хасковското предприятие инж. Тошо Тодоров. Поясни, че той и колегите му решили да засадят дръвчетата днес, тъй като наближава професионалният им празник – Ден на енергетика, който се отбелязва в третата седмица на месец юни.

    От ЕСО заявиха, че теренът е избран след съгласуване с Държавното горско стопанство в Хасково, откъдето им посочили, че именно акациевите дръвчета са най-подходящи за засаждане в този период на годината.

    Служителите от хасковското дружество обещаха да се грижат за акациевата горичка в бъдеще.

    В екоинициативата се включи и Валери Ружин от централното управление на ЕСО в София, което в страната има общо 28 структури - 13 мрежови експлоатационни района (МЕР) и 15 мрежови експлоатационни подрайона (МЕПР).

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини