От х:

Днес в x:

Хаджигенов и Бабикян поискаха оставката на Константинова

Движение "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян поиска оставката на вицепремиера Калина Константинова, заради вчерашното ѝ изявление, в което тя си позволи заплахи към украинските бежанци в България.

Според тях оставката на заместник министър-председателя е въпрос на морална съвместимост.

"Никой не би тръгнал с детето си в посока и на място, което не му е известно. Това е инстинкт на всяка една майка на Земята. Но и никой не може да си позволи да заплашва хора, изпаднали в беда, търсещи подслон, храна и здравеопазване", заявяват от "Ние идваме".

От движението напомнят на Константинова, че не тя, а държавата ни е домакин на бягащите от руската агресия хора.

По-късно днес, от 18,30 часа, пред Министерски съвет е насрочен митинг с искане за оставка на Константинова, организиран във фейсбук.

Ето и цялата позиция на "Ние идваме" по скандала:

Грубото и самодоволно отношение на вицепремиера Константинова към бежанците показва ясно, че недобрата организация на работа не може да се оправдава с нуждите и нещастието на хора, бягащи от война. Това са личности, имащи човешки права, а страната ни е дала подслон и хуманитарна защита.

Липсата на капацитет и правилно планиране се превърнаха в назидателна лекция какво може и какво няма да даде един български политик. Подобен срам страната ни не може да си позволи. Домакин е България, а не министъра.

Страната ни е известна във времето с хуманното си отношение към други народи в моменти на кризи, война и преследване, а вчера с изявлението си вицепремиерът Константинова даде лош знак.

Никой не би тръгнал с детето си в посока и на място, което не му е известно. Това е инстинкт на всяка една майка на Земята. Но и никой не може да си позволи да заплашва хора, изпаднали в беда, търсещи подслон, храна и здравеопазване.

Въпрос на морална съвместимост е оставката на заместник министър-председателя Калина Константинова, а въпрос на капацитет е начинът, по който се справяме с бежанската вълна. Без да забравяме, че на този свят всички някога са били бежанци.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пе
    Петрова
    7 -1
    08:11, 1 юни 2022
    Тези "хубавци" затваряха пътища и магистрали, лежаха по асфалта и в палатки и носеха бесилки и хвърляха камъни и домати по властта за да докарат харвардите на власт. Да отиват и да си връщат Бойко докато не е късно.
    • Ha
      Haskowliq
      4 -2
      08:47, 1 юни 2022
      Смешници. Искат да се върнат в парлямента, но хората ги видяха какви лешпери са. Точат лиги за нови места! Държавата не трябва за едни да е майка, а за други мащеха. Като помага някой на араби е трафикант, а като по същия начин помага на украинци е хуманитарен работник. Едните в лагери, а другите в луксозни хотели. Дали да не се пишем и ние за украинци, че да живнем?
  • 2
    На
    Направиха ме бойковист
    4 0
    09:15, 1 юни 2022
    Тези нахалници ме накараха да харесвам бобича и да съжалявам за него.
  • 3
    Да
    Да
    1 0
    11:31, 1 юни 2022
    не би,като са тръгвали за България,са знаели предварително ,че ще ги настаняват по хотели на морето?Ако е така,значи това не са хора,бягащи от войната,а курортисти.Една украйнка се изказа в интервю,че децата им искали на морето и затова не са съгласни ,да ги разселват другаде.А знаете ли колко наши деца въобще не са виждали море през живота си?
    • До
      До "да"
      1 0
      13:15, 1 юни 2022
      Наистина, много български деца не са виждали все още морето.На украинката детето искало на море, ами то по принцип всяко дете бленува за море. Но пък защо трябва да се отпускат средства за обучение на чуждестранни студенти у нас, с цел задържането им тук. Още много неща ще видим и чуем, май.
Последни новини