От х:

Днес в x:

60 абсолвенти получиха дипломи за „Медицинска сестра“ и „Акушерка“

    60 абсолвенти получиха дипломи за бакалаври от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ от Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора. Дипломантите бяха поздравени вчера от кмета на община Хасково Станислав Дечев, съобщиха от местната администрация.

    „Градът, където си бил студент остава завинаги в сърцето. Защото тук са се случили толкова много и различни неща - взети и невзети изпити, нови приятелства, влюбвания, мечти, срещи, раздели, победи… И където и да сте, ще си спомняте за най-щастливите години и ще мислите за Хасково с носталгия. Затова ще си позволя да ви дам един съвет: за да не ви обсебва носталгията, направете така, че да останете в Хасково! Благодаря Ви, че озарявате с младостта си нашия град. Пожелавам Ви да бъдете здрави и успешно да се реализирате в най-хуманната професия!“, каза в приветствието си към дипломантите кметът на община Хасково Станислав Дечев.

    За да връчат дипломите на бакалаврите от Випуск 2021 в Хасково пристигнаха ректорът на Тракийски университет Стара Загора доц. д-р Добри Ярков, заместник-ректорите на учебното заведение, главният секретар доц. д-р Ани Златева, проф. Бианка Торньова, изпълнителните директори на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов и на МБАЛ Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов.

    В присъствието на родители и гости дипломантите положиха клетва и получиха дипломите си.

    „Випуск 2021 завършва със среден успех много добър 5,12. Този випуск ще остане в историята на Тракийския университет като най-смелия. Защото в тежките години на пандемията тези студенти бяха в ковид-отделенията на болниците наравно със здравните работници и всеотдайно работеха, за да спасяват човешки животи и да облекчават болките на страдащите“, подчерта директорът на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ян
      Янков
      2 -2
      15:50, 31 май 2022
      Вие наистина ли сте толкова смотани, или си правите майтап със абсолвента?
      Под заглавие "Медицински сестри и акушерки" , сте поставили снимка на мъж( или поне на такъв изглежда).
      Не помислихте ли малко , или толкова си можете?Медицински сестри и акушерки"
    • 2
      Гр
      Гражданин
      1 0
      22:58, 31 май 2022
      Те поне български да можеха да говорят.
    • 3
      Re
      Reactor
      0 0
      09:26, 1 юни 2022
      Може да са понаучили български за периода на обучението. Колко ли ще им трябва - колко ще останат в България?
    Последни новини