От х:

Днес в x:

Зов за помощ: Търсят кръводарители за хасковлията, обгорял в пожара в зона „Каменец“

Има нужда от кръводарители в помощ на 67-годишният мъж, който обгоря миналата вечер жестоко при пожар в дома си на улица „Бяла река“ във вилна зона „Каменец“ край Хасково.

Стоян Семерджиев е с над 40 % изгаряния и има опасност за живота му. Настанен е в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Дарителите, които се отзоват на апела за помощ за оцеляването му, могат да дарят кръв в Кръвопреливния център в Хасково. При акцията трябва да бъде посочено името на пострадалия.

Тази сутрин станаха ясни подробности от снощния инцидент. Къщата на на Стоян е невъзможна за обитаване.

Огънят лумнал около 19.30 часа. Първи видял пожара негов съсед и се притекъл на помощ. Човекът разказва, че влизайки в двора на имота на комшията си, заварил потресаваща гледка. Стоян успял да стигне до прозореца и бил жива факла. Вероятно вече обгазен не можел и да помръдне. Съседът му не загубил самообладание, успял да счупи прозореца и да го извади. След това мъжът звъннал да търси помощ на тел.112.

Пожарът е овладян от пожарникарите, а след преглед в Спешното на Хасково, пострадалият е преместен в специализираната по изгаряния клиника в Пловдив.

По първоначални данни вероятно пожарът е тръгнал от газов котлон в къщата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини