От х:

Днес в x:

Венеция има ново условие за туристите

Венеция е сред дестинациите, които привличат все повече туристи с всяка следваща година. И в случай, че и ние планираме да сме сред пътешествениците, набелязали си да посетят града скоро, добре е да имаме предвид следното. А именно новото правило, с което ще ни се налага да се съобразим.

Условие на Венеция вече ще бъде туристите да заплащат входна такса. Тя ще е в размер на три до 10 евро, като точната сума ще зависи от натовареността на туристическия сезон.

Правилото обаче се отнася не за всички, решили да посетят града, а само за онези, които нямат включена нощувка за периода на престоя си.

Така че, ако сме сред ентусиастите за бърза обиколка на забележителната Венеция и сме я планирали за следващата година, няма да ни е излишно да си приготвим допълнителни джобни пари.

Новината обяви самият кмет Луиджи Бруняро с пост в Twitter. А текстът в описанието звучи оптимистично и обнадеждено, че новото правило ще доведе до балансирано управление на туризма.

Бруняро споменава още, че Венеция ще е "първата в света в този труден експеримент".

За въвеждането на тази мярка обаче причината звучи добре оправдана. А тя е именно да се ограничат посетителите, които не носят особени приходи за местния бизнес, а просто преминават през града, пише The Guardian.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини