От х:

Днес в x:

В камион откриха опаковки с хормон на растежа за над 100 000 лева

Изображение 1 от 3

    245 опаковки с хормон на растежа задържаха митничарите при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция „Митници“.

    На 17.03.2022 г., на ГКПП „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът, турски гражданин представя документи за превозваната за страна от Западна Европа стока. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в долапа на полуремаркето и под леглото в шофьорската кабина са открити 245 писалки с инжекционен разтвор с медикамента “Genotropin“, който представлява хормон на растежа.

    Недекларираните опаковки с лекарствения препарат на стойност 100 653 лева и са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

    По разпореждане на държавното обвинение водачът на товарния автомобил - турският гражданин А.К., на 57 години, е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини