От х:

Днес в x:

Съратничка на Стефка Костадинова стана шеф на Хасково и Кърджали

Силвия Тенчева

Областният шеф на спорта за Хасково Силвия Тенчева официално пое контрола и върху област Кърждали. Като представител на Министерството на физическото възпитание и спорта, тя ще отговаря съвместно за двете области, като поема и структурите на досегашния кърджалийски шеф Тургай Алимов. Тамошният офис бе един от 7-те в цялата страна, които се съкращават от новата власт в духа на обявените икономии.

Силвия Тенчева е заслужил майстор на спорта, състезател по скок на височина, медалист от републикански и международни турнири. Нейният пик в кариерата съвпада с изгряването на Стефка Костадинова. От съперничеството им на пистата се ражда и тяхното приятелство, което продължава вече повече от четвърт век. Резултатът от близките връзки с шефа на БОК е увеличаване на отговорностите.

Като организатор, Силвия Тенчева бе в основата на много прояви на детско-юношеския спорт в региона. Снощи тя се завърна от Варна, където участваше в общо събрание на спортисти, спортни клубове и деятели от цялата страна. Спортният елит на България се е споразумял да се върне системата за подготовка на спортистите, която бе валидна до края на 80-те години. Това означава, че на дневен ред излизат отново спортните интернати, разширява се периметъра на спортните училища, връща се практиката на лагер-сборовете за спортистите преди големите първенства. Целта е бългаският спорт да бъде отново конкурентноспособен и носи медали на международната арена. Повече подробности за решението на конгреса във Варна очаквайте утре.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини