От х:

Днес в x:

Седмокласници с урок по здравословно хранене в Професионалната гимназия по туризъм

    Здравословното хранене не е непременно скучно и безвкусно, то освен, че е много полезно и ни прави здрави и жизнени, може да носи много радост за сетивата и вкуса ни. В това се убедиха седмокласничката Калина от хасковското училище „Христо Смирненски“ и съучениците й. Те гостуваха днес в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и получиха урок по етикет на масата и култура на храненето. Но бяха допуснати и до тайнствата на бъдещите мастър шефове. Под ръководството на преподавателката по практика на готвачите Ваня Сакутова възпитаниците й от клуб „ Фюджън“, в който смело експериментират с комбинирането на пръв поглед на несъвместими вкусово продукти, направиха страхотна демонстрация пред по-малките ученици. Здравословни бисквити и пудинг от чия с крем от маскарпоне, заквасена сметана-местно производство, канела, какао, лимонови кори, и чия опитаха гостите и останаха много доволни.

    Съвместната инициатива на ОУ“Хр. Смирненски“ и Професионалната гимназия завърши естествено с дегустация. А първомартенско здравословните сладкиши бяха украсени като мартенички.

    Посещението на малките ученици в кабинетите по практика на гимназията е и добра възможност за ранно кариерно ориентиране.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Всеки носи кой как завърне - жалка картинка. Тези българи които носят маски са идиоти. Аз спадам към нормалните българи - от една година вече не нося маска в магазина. Асена Сербезова е пълен боклук дето не иска да отменя маските. Не харесвам жени с маски. Бих издал смъртна присъда на Сербезова. Подкрепят Украйна, а не отменят маски - винаги ако е лош закон от чужбина го вземат, ако е нещо хубаво - не ! Тъпи български патки ! Аз не гласувам за измислени партии - българите ги харесвам когато не изпълняват ковид-мерки, но когато носят маски... ми е противно.
    Последни новини