От х:

Днес в x:

Радев свика среща на държавните институции във връзка с военните действия в Украйна

Президентът Румен Радев свика среща на държавните институции от 8.00 часа днес във връзка с военните действия в Украйна, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

В срещата участват председателят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев и председателят на ДАР Антоан Гечев.

След края на срещата държавният глава ще направи изявление.

В Министерството на външните работи се събира Кризисният щаб, който следи ситуацията около Украйна. Това съобщиха от МВнР.

По-рано от МВнР съобщиха, че министър Теодора Генчовска отменя планираното си за днес посещение в Украйна заради напрегнатата ситуация там. Външният ни министър трябваше да бъде днес в Украйна с колегите си от балтийските държави – Литва, Латвия и Естония, където да се срещнат с представители на украинските власти и на специалната мисия на ОССЕ в страната.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви тази сутрин началото на специална военна операция за защита на Донбас.

Коментари в сайта

Последни новини