От х:

Днес в x:

350 ученици от Езиковата в проект

Директорката на езиковата гимназия Пенка Делиева връчи наградите

350 възпитаници на езиковата гимназия в Хасково участваха в проекта "Училището- творческа работилница на бъдещето". Това стана ясно на среща в зала "Хасково", в която бе отчетено свършеното по него. Общата стойност на проекта е 49 674 лева. Финансиран е от европейския социален фонд.

В рамките на проекта бе организиран арт пленер. Участниците в творческата сбирка показаха своите 45 творби в изложба в галерия "Лицо". След представянето маслените платна бяха окачени в коридорите на елитното училище.

Рок операта " Когато мечтите се сбъдват или внимавай какво си пожелаваш", която съще бе поставена по проекта, събра овациите не само на ученици и учители на престижното школо. Една от главните героини в музикалния спектакъл Ася Иванова получи комплименти от продуценти на музикална компания "Пайнер", от където пък заснеха рок операта.

"Историческа работилница" и " Експедиция на младите археолози" бяха други две дейности от проекта на езиковата гимназия.

Той приключи с награждаването на 25 от най- ентусиазираните участници в него. Подаръците раздаде директорката на гимназията Пенка Делиева.

Поради големия интерес на учениците към извънкласните дейности в гимназията ще се проведе проучване, което ще предопредели кръжоците тази година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини