От х:

Днес в x:

Разпускат футбола в Хасково. Заспала шофьорка уби мъжа си

"Разпускат Хасково" е челното заглавие на вестник "Новинар юг". Футболният клуб на града отива в историята според ежедневика защото братята  Хабил се отказали да купуват отбора. Мотивите са, че освен вече договорените 55 хиляди лева акционерите Емил Траилов и Здравко Узунов искали да задържат правата на всички футболисти в тима. Плюс тези, които това лято напуснаха "Хасково". Като се има предвид, че това са единствените активи на клуба/базата не е тяхна/, то де факто не е ясно какво продава в такъв случай Траилов за тези 55 хиляди лева. На мача със "Загорец" тази неделя, братя Хабил щели да покажат на феновете договора, който предложили на досегашното ръководство. Да преценят феновете кой е виновен за това дередже. Впрочем и мач може да няма. Защото няма пари. Феновете да спасят своя Хасково, тъжно призовава вестникът в редакционен коментар. "Хасково" обаче не е техен. На Траилов и Узунов е.

"3 деца вадят от река трупа на баща си след катастрофа". Драмата край Клокотница в която загина 52 годишен турски гражданин пред очите на семейството си разказана на страница 3-та. Бащата не могъл да се откопчае когато колата паднала в реката. А се намерила там заради заспиване на водача, в случая майката.

"От днес 76 с нови домове на Георги Кирков". Вчера кмета Иванов откри жилищата за социално слаби. Те са 60 квадрата с мазе и тераса, отлично оборудвани. В този комплекс ще се открият още 30 апартамента, но през февруари. Предстои и построяването на друг комплекс за бедни, в Република.

"900 лв за победителя в пробега "Ванко Дяков" Маратонът Димитровград-Хасково ще носи името на починалия заместник директор на Спортното и ще бъде премиран както трябва.

Журналистка от Македония: "Нито един Илинден не трябва да потъва". Е да, ама потъна един и то натоварен с българи. И това е причината за гневът на премиера Бойко Борисов. Който е обект на всестранен анализ от македонката. Трябвало да се срамува от думите си по повод трагедията на Охридското езеро. Защо моля ви се?! Защото казал че вината е изцяло на македонската страна. Ами там е. Да не би с шведски кораб да са се возили нашите? Или да се покаят германските конструктори отпреди 87 години. Въпреки опитите на сума ти наши поп Кръстювци да ни сложат в помията с отклоняване на темата към тур-операторски фирми, разрешителни разни и т.н, именно македонци убиха 15-те българи с "безхаберие като система" ако цитираме госпожата. Как комшиите виждат работата-на страница 7-ма.

"Заспала Шофьорка уби мъжа си" За вестник "Хасковска Марица" е ясна цялата история-от скоростта с която се е движил автомобила до пропадането си, до драмата вътре в купето при потъването на колата. Така идва до заключението: майката на 3 деца е убила баща им.

"76 домове за 7 млн" Жилищата за бедните струват точно толкова общински пари. Тези които са недоволни, да знаят, че не е като едно време-общината преценява по определени критерии, цитира ежедневникът кмета Иванов.

"Фабрики и хотели прашасват на тезгяха" Евтини оферти имало навсякъде в региона, но никой не ще да ги купи.

"Жената на Гюнер Сербест не ще да е кмет" Много я натискали Севдинар Сербест от ДПС, да става кмет. Да подеме семейното дело/мъжът и бе кмет 20 години/ ама тя не искала. Революционна идея за турците-жена да ги управлява. От друга страна пък защо не? Стамболово трябва да остане в семейството. Май най нормално разсъждава самата Севдинар която щяла да си прави отвод.

"Дават "Кантара" на митницата" Най късно до месец апетитната гранична служба, пътни такси и разрешителни минава под шапката на Агенция Митници. Това ще стане така след като парламента прие промени в закона за движение по пътищата орязващи значително правомощията на НАПИ.

Нищо друго за отбелязване. Това бе повечето от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини