От х:

Днес в x:

Осъдиха на затвор двама от участниците в протестите срещу ковид ограниченията в Ротердам

Съдия призна мъж и жена за виновни за участие в протестите в нидерландския пристанищен град Ротердам миналата седмица и ги осъди на затвор, съобщиха прокурори, цитирани от Асошиейтед прес.

Демонстрация срещу наложените от правителството ограничения за справяне с коронавируса прерасна в насилие в петък вечерта и полицията откри огън срещу вилнеещите размирници, които запалиха пожари и хвърляха камъни и бомбички по полицаите. Петима души бяха улучени от куршуми и в момента тече разследване, което да установи дали те са били изстреляни от полицията.

Двадесет и шест годишна жена, обвинена в хвърляне на камъни по полицейски коли, беше осъдена на 5 месеца затвор, два от които - условно, и й беше наложено да заплати 1000 евро глоба, съобщи прокуратурата в Ротердам в "Туитър".

Двадесет и девет годишен мъж също беше осъден на 5 месеца затвор, два от които - условно, за участието си в протестите.

Полицията досега е арестувала 49 души по подозрения в участие в бурните протести.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Естествено че куршумите са дошли от полицията - нали тълпата не е носела огнестрелно оръжие. Що за тъп следовател е това - да доказва че 2 и 2 = 4 ?! Няма нищо странно, светските власти както и никой човек на света не е безгрешен. Полицаите не са злато, че да не могат да грешат. На Запад хората се бунтуват, не стоят като заспалите ганьовци - българи. Всички полицаи трябва да бъдат разстреляни на стадиона заедно с вътрешния министър и премиера на Холандия. А тези двамата млади хора трябва да получат медал за храброст. Няма как гражданите да станат роби на масоните и мръсните богаташи-евреи. Естествено че ще протестират, няма да паднат на колене, полицията това ли иска? Тези поличайчета трябва да ги е срам, че слугуват на мръсната измет. Те не изпълняват дълга си
  • 2
    ... а служат на тъпото СЗО, на долния северно-етиопец Гебрейесус от Еритрея !
Последни новини