От х:

Днес в x:

Загиналите в изгорелия автобус са етнически албанци

Загиналите в изгорелия тази нощ македонски туристически автобус са етнически албанци, твърди министърът на външните работи на Албания Олта Джачка.

"Голяма скръб за 45-те загубени живота на албанци от Северна Македония по време на трагичния инцидент в България. Най-искрени съболезнования на близките на загиналите и бързо възстановяване на пострадалите. Албания е близо до Македония в този труден момент!", пише тя в Туитър.

Автобусът изгоря два часа след полунощ на 23 ноември след като катастрофира и се запали на магистрала "Струма", край пернишкото село Боснек. В него са пътували 52-ма туристи. Те са се връщали от Турция към Република Северна Македония. 12 от загиналите 45 души са деца. Останалите 7 са с изгаряния в "Пирогов". Няма опасност за живота им.

По-рано днес македонски медии също писаха, че загиналите са албански граждани.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ам
    АМАН
    0 -2
    19:53, 23 ное 2021
    Албания няма ли да обяви траур? Албанците са мюсюлмани. Турците и те няма ли да обявят траур, а?
  • 2
    АН
    А н т и м а н г а л
    1 -1
    20:18, 23 ное 2021
    Лека им пръст на загиналите, ама външният министър на Албания, дали щеше да излезе със същото изявление, ако не бяха албанци?
  • 3
    Тези са албанци от северна македония!!! Прочетете каква е мултинационална е тази държава и каква изкривена конституция и парламент имат!
  • 4
    Ан
    Антикомунист
    0 0
    23:39, 23 ное 2021
    Вие комунистите какви хора сте затова ви наричат баи Ганьо какво значение има дали са мюсюлмани и какво общо има Турция .българина няма оправия баи ганьовщина
Последни новини