От х:

Днес в x:

Украйна извика българския посланик заради изказването на Радев за Крим

Украйна извика българския посланик заради изказването на президента Румен Радев, че Крим е руски, съобщава БГНЕС.

По време на вчерашния президентски дебат между двамата претенди за поста на "Дондуков 2", попитан от проф. Анастас Герджиков на кого принадлежи Крим, Румен Радев заяви: "На Русия".

Украинската страна е предала на българския посланик позицията на Киев относно "некоректното и неприемливо" изявление на президента на България Румен Радев.

Подчертано е, че думите на настоящия български президент не допринасят за развитието на добросъседските отношения между Украйна и България и са в рязък дисонанс с официалната позиция на София за подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници.

"Очакваме българският президент Румен Радев да коригира вчерашното си изявление", се казва в позицията на украинското външно министерство.

Посланик Костадин Коджабашев е уверил украинската страна в непоколебимата подкрепа на България за териториалната цялост на Украйна, за статута на Крим като неразделна част от територията на страната и за усилията за деокупация на полуострова, в частност с помощта на участието на България в Кримската платформа.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ха
    Хахахах
    12 -1
    14:21, 19 ное 2021
    Ми руски е много ясмо, какъв да е? Не е у к р о п и т е ц к и...
  • 2
    3,
    3,14
    10 -1
    15:57, 19 ное 2021
    Радев каза,че в момента Крим е руски,което е истината!Какъв е бил и какъв ще бъде /руски или украйнски/ си е работа на Русия и Украйна!
  • 3
    Ту
    Турчоляка
    2 -1
    18:47, 19 ное 2021
    Тия цървули само ги малтретират вчера Турция ся Украйна жалкари
  • 4
    Хр
    Христо
    2 0
    06:44, 20 ное 2021
    "Сега е руски, какъв да е?" Това каза Радев и това си е истината! Сега не е ли?? Нищо друго не е казал. Украйна да си провери преводача или указанията от САЩ,!

Още новини

Последни новини