От х:

Днес в x:

Конфискуват всички необясними богатства. Преглед на националния печат

„24 часа: Конфискуват всички необясними богатства

Държавата ще конфискува имоти и коли, купени с незаконни доходи, дори и когато собствениците им не са разследвани.Това предвиждат промени в закона, по който работи комисията "Кушлев". Сега незаконно придобито имущество се отнема само ако притежателят му е разследван.

 „Монитор": Отнемат имоти на бандити без присъди

Комисията „Кушлев" да има право да отнема незаконно имущество и без да чака осъдителни присъди срещу бандитите. Това е една от набелязаните мерки за радикална реформа на съдебната система в борбата с корупцията и организираната престъпност. Планът на правителството бе представен вчера от правосъдния министър Маргарита Попова на среща с посланиците на страните членки на ЕС у нас. Набелязаният план за реформи, изготвен от правителството на Бойко Борисов, се състои от общо 57 точки, свързани пряко с 21 препоръки към страната ни, записани в последния доклад на ЕК.

 „Труд": 3 спецзвена за мафията и белите якички

Създават се три постоянни спецзвена - за злоупотребите с еврофондове, срещу корупцията по високите етажи на властта и срещу организираната престъпност. Това е една от 57-те "стъпки", с които кабинетът отговаря на последните препоръки на Брюксел.

Ще има и промени в правилата за отнемане на престъпното имущество. Според правосъдната министърка Маргарита Попова не е бил лош моделът в стария Закон за собствеността, по който "нетрудови доходи" са отнемани и без присъда.

„Дневник": Спешен план от 57 точки за съдебната реформа

Пакет от спешни мерки за реформиране на съдебната система е подготвило Министерството на правосъдието. В него са заложени промени на ключови закони и постоянно наблюдение под лупа на изпълнението на всички препоръки, отправени към България в последния доклад на Европейската комисия от юли. Мерките предвиждат промени в няколко закона с две основни цели - реформа в съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. "Може да не се стигне до законодателни промени по отношение на всички препоръки, но трябва да е ясно, че има постоянен мониторинг", коментира за "Дневник" министърът на правосъдието Маргарита Попова. В понеделник тя се срещна с посланиците на страните от Европейския съюз и им представи график за неотложни стъпки, който се състои от 57 точки.

„Монитор": Морето ни пълно с лодки илинденки

Претоварени с хора лодки правят опасни круизи по Черноморското крайбрежие и всеки път рискуват живота на туристите, дошли на лятна почивка. Всяка лодка за разходка из Варненския залив излиза в морето с повече хора на борда, отколкото може да превозва според разрешителното си. В името на печалбите собствениците на лодки за разходка се опитват да извлекат печалба, като качват повече туристи, отколкото е разрешено.

 „Дума": Мислим за 7-и блок в "Козлодуй"

На този етап правителството оглеждало сериозно икономическата целесъобразност на идеята, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при посещението си в АЕЦ "Козлодуй". Поводът за него бе честването на 35-годишнината от пуска на първия реактор в Югоизточна Европа и един от първите в света.

На среща с новото ръководство той заяви, че въпросът за 7-и блок му е бил поставен от енергетиците, като възможността за нов блок била много привлекателна, включително и от гледна точка на това, че има вече изградена инфраструктура на площадката на атомната централа, коментира Трайчо Трайков. Водим разговори на различни нива, но няма да вземем решения "на сляпо", а след обстоен анализ, допълни енергийният министър.

 „Новинар": Всяка втора туристическа фирма работи нелегално

Всяка втора туроператорска фирма работи без регистрация и съответно не плаща данъци. Това заяви вчера председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев. По думите му в курортните градчета на всеки втори гараж е залепена обява - „Туроператорска фирма". Според него около 800 са регистрираните туроператорски компании, имащи право да извършват подобни услуги, същият е и броят на фалшивите фирми.

 „Стандарт": Европа развърза кесията

Европа развърза кесията за България. След година запор първите 19 млн. евро по програма САПАРД потичат незабавно към страната ни. Това съобщи от Брюксел земеделският министър Мирослав Найденов. Решението е било обявено от комисар Мариан Фишер Бойл на заседание на Съвета по земеделие и рибарство в Брюксел.

България е изпълнила всички изисквания по три мерки, похвалила ни комисар Бойл. Парите бяха блокирани повече от година.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини