От х:

Днес в x:

Славейковци са избрани да ни представляват на регионално състезание

Отборът на СУ „ П.Р.Славейков“ – Кърджали бе избран да представя Кърджалийска област в  регионалното състезание за ученици  за действия при наводнения и последващи кризи по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения” финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014–2020г.”, съфинансиранаот Европейския съюз чрез Кохезионния фонд, заради отличното представяне на участвалите ученици от училището в проведените през месец септември петдневни обучения по проекта.

На 20.10.2021 година в учебния център на ГД ПБЗН в с. Бошуля, област Пазарджик нашите деца се състезаваха с отборите на Пазарджик и Пловдив и преминаха с умения, смях и забавления  през петте състезателни игри:“На приятел ти се довери и бързо се спаси“, „Бързи, смели, сръчни!“, „Хей, предметите за раничката приготви и готов за бедствия си ти!“,  „Раз, два, три, бързо дига изгради и дома си защити!“ и „Какво знаем за наводненията“.

Първи  се класира отборът на Пловдив, следван само на една точка от нашия отбор, трети останаха представителите на домакините.Всички участници в регионалното състезание получиха и предметни награди.

Областният съвет на БЧК- Кърджали поздравява шампионите от СУ „ П.Р. Славейков“ и благодари на техните ръководители Весела Василева и Тонка Димитрова за отличното представяне.

Жана Чакърова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини