От х:

Днес в x:

Нови пет банкови фалита в САЩ. Дотук са 89

Финансовата криза изведе още пет американски банки до фалит, с което общият брой на банките, които са затворени в страната от началото на годината, възлезе на 89.

Петте финансови институции, които са затворени от Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) са малки по размер на активите, но въпреки това вероятно ще натежат доста на баланса на институцията.

Нарастващият брой фалити изправя пред значителна опасност фонда, тъй като неговият баланс се натоварва все повече. Това кара мнозина анализатори да очакват държавна помощ за институцията, според която в момента в САЩ има над 400 заплашени от фалит банки.

Затворените вчера банки са разположените в Илинойс InBank с депозити от едва 199 млн. долара към 3 август, както и Platinum Bank of Rolling Meadows с активи за 345,6 млн. долара и депозити за 305 млн. долара.

Въпреки относително малкият размер на двете банки, техният фалит ще струва на FDIC общо около 180 млн. долара, предава Market Watch.

Другите три банки, които бяха затворени са канзаската First Bank of Kansas City, базираната в Айова Vantus Bank и аризонската First State Bank in Flagstaff. Трите банки имат общ размер на депозитите от около 480 млн. долара, като се очаква това да струва на FDIC около 210 млн. долара.

Източник: investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини