От х:

Днес в x:

Денков: Няма да има задължителна имунизация срещу COVID-19 зa учителите

„Няма да издам нареждане за задължителна ваксинация нa учителите срещу COVID-19. Решението за България включва убеждаване на учителите, че ваксинацията им е в тяхна полза, за да запазят живота и здравето си”. Това заяви в студиото на „Събуди се” министърът на образованието проф. Николай Денков.

„Имаме едно задържане на заболеваемостта от COVID-19 сред учителите и учениците. Карантинираните учители в страната са 1,6 на сто от всички, а учениците 1,5 процента. Трябва да намерим баланса между образованието и здравето. Това е и същността на локалния подход – да се затварят училища само там, където има висока заболеваемост”, категоричен е министърът. 

По отношение на идеята за влизане в училище само със „зелен сертификат” той заяви: „Това е решение в компетенциите на Министерството на здравеопазването. Знаете, че това е предложение на главния здравен инспектор Кунчев. Ако Министерството на здравеопазването вземе това решение – аз ще го подкрепя категорично”.  

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Лъ
  ЛЪЖАТ НАГЛО
  5 0
  12:23, 16 окт 2021
  Хем няма да има задължение хем щял да подкрепи влизането в училище със зелен сертификат. Обокновенно ако нещо изглежда като амбриаж ,говори като амбриаж , значи е амбриаж.
  • Това също противоречи на конституцията в частта за " принуждаване към медицинска интервенция ". Никой не може да ви задължи да ви бърка с клечки напоени с етилен оксид в носа. Етилен оксида е канцерогенен. Не позвалявайте това.
  • Ак
   Ако някой не вярва
   5 -3
   12:46, 16 окт 2021
   За етилен оксида да види .Написано е върху опаковката.
 • 2
  За
  защо трябва да им вярваме?
  5 -2
  15:04, 16 окт 2021
  Тези лъжат и мажат само и само да не се разбере какво става докато минат изборите!!! Разбере ли се колко е потънала държавата и какви цени ни чакат след нова година и тези Радеви слуги няма да вземат нужните им проценти за да ни управляват отново.
  Държавата е заприличала досущ на турския товарен кораб Вера Су!
 • 3
  12
  123
  2 -2
  22:58, 16 окт 2021
  Този плужак Кунчев да се маха от държавата продажник долен.Да си покаже той ваксинацията .Ще ни задължава да се тровим . Нали набодените вече са безсмъртни от какво ги е страх?Ваксинирани и не ваксинирани се разболяват и заразяват еднакво за какво ни насилват продажния боклук Кунчев.

Още новини

Последни новини