От х:

Днес в x:

Нинова отхвърли предложение на Манолова за мандата

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Мая Манолова от "Изправи се БГ!Ние идваме" е направила предложение да се съберат трите партии на протеста и БСП, за да решат помежду си на коя от партиите да връчи президентът третия мандат, да изработят приоритети за бъдещо управление и да се консултират за състава на Министерския съвет. Нинова отхвърли предложението на Манолова:

"Партиите не могат да вземат такова решение. То е единствено в правомощията на президента Радев".

От пресцентъра на  "Изправи се БГ!Ние идваме" съобщиха, че Манолова ще направи своя коментар за обявеното от лидера на социалистите.

Нинова добави, че ако не бъде връчен мандатът на БСП, социалистите са готови на допълнителни разговори с политическата сила, на която бъде гласувано доверие за съставяне на правителство.

Лидерът на БСП предлага седмицата преди да бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство, да бъде намерена парламентарна подкрепа за актуализацията на бюджета: 

"Актуализацията е абсолютно наложителна. Разбира се, с някои от предложенията на служебния кабинет, както сме ви казвали и по-рано, ние не сме съгласни и няма да ги подкрепим. Някои от тях ще подкрепим, но ще внесем и свои, но за да не стане така, че всички групи парламентарни да си внасят свои някакви и накрая нищо да не се приеме, пак казвам: основното, за което стоим пред вас, е да потърсим съгласие по актуализацията на бюджета".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бат Танас
    4 0
    21:29, 23 авг 2021
    Виждали сте две женски улични кучки като се срещнат на средата на улицата и само тяхното уене и ръмжене се чува .
Последни новини