От х:

Днес в x:

Пламен Николов получи мандат за съставяне на кабинет от президента Радев

Президентът Румен Радев връчи първия мандат на Пламен Николов, като му пожела успех и каза, че българският народ очаква да научи състава на правителството в установения от Конституцията срок.

"В резултат на изборите от 11 юли тази година, на вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваленият корупционен модел на властта. Време е да разбират как и с кои личности. Твърде много много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате.

"За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря", заяви Николов при получаването на мандата.

Пламен Николов е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия "Йоан Екзарх Български" – гр. Шумен с профил „История и археология“. Образованието си продължава в СУ "Св. Климент Охридски", където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия "Ернст Мах" в Университета на Клагенфурт.

Има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти.

Преди да стане народен представител от групата на ИТН Пламен Николов е оглавявал офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка като е отговарял за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Спортни федерации и Олимпийски национални комитети, според представянето му на сайта на ИТН.

На влизане в президентството председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутатите Филип Станев, Ивайло Вълчев, Станислав Балабанов и Пламен Николов бяха посрещнати от протест на Народно движение за смяна на системата, които бяха на място, "за да станат свидетели за връчването и връщането на мандата". 

Мандатът не бе върнат, но ако в рамките на седмица не бъде съставено правителство, президентът ще връчи втория мандат, според Конституцията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини