От х:

Днес в x:

На вниманието на управата в Девин! Избитите кучета под "Перелик" са изхвърлени от ромската махала "Забрал" ?

    Читатели на СмолянБГвести сигнализират, че зверски избитите кучета под вр."Перелик" са събрани от ромската махала в Девин. Според наши източници независими един от друг, пожелали анонимност,  преди около десетина дни роми от "Забрал" са събрали животни от малката махала. Всички визираха роми придошли от гр.Пещера и околностите. Натоварили около 40 кучета, сред които четири майки с малките в микробус и ги изхвърлили. Ден преди животните да бъдат избити по  жесток начин, зоодобровлоци от Смолян отишли да ги нахранят. Още тогава им направило впечатление, че всички животни се хранят от едно и също място без каквато и да е агресия по между си, били изключително спокойни. Още тогава те заключиха, че кучетата са живели заедно и се познават едно дуго.По някои от кутретата  имало остатъци от въжета-сезал. Това по думите им било типично за децата там, които така разхождали кучетата. СмолянБГвести съобщи на кметът на Девин Здравко Иванов за получените сигнали към медията. Той сподели, че преди два месеца ромите разказали,че в махалата имали много кучета. Но не искали разселването или прибирането им в приют. Той допълни, че те се грижели за тях от близо 15 години, и не открива логика защо ще ги изхвърлят. Дали обаче ще се самосезира и ще тръгне проверка по случая, и дали разследването ще потвърди сигналите,предстои да разберем. СмолянБГвести ще следи случая. 

    Припомняме ви смолянската  полиция и прокуратура проверяват убийството по особено жесток начин на осем животни. Те са били влачени, бити, стреляни и прегазвани до смърт. Вчера зоодобровлци откриха още няколко пребити кучета. Едно от тях бе закарано по спешност в пловдивска клиника за лечение.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      No
      Nobody
      0 0
      21:24, 25 юли 2021
      Избийте ги тия роми и тях бе.
      • Ил
        Илиян Михайлов Девин
        0 0
        17:25, 12 ное 2021
        Браво избийте всички кучета и аз имах две и ги избих вързах ги за своя мерцедес и ги влачех после взех ножа и ги заколих
    Последни новини