От х:

Днес в x:

Кърджалийци предпочитат почивка в България и Гърция, за Турция мераклиите са малко

Кърджалийци предпочитат почивка в България и Гърция, мераклиите за Турция са малко. Това сочат наблюденията на туристическите агенции,които се подкрепят и от резултатите от анкета на сайта Кърджали бг вести. 24% от включилите се в нея предпочитат да почиват в нашата страна. Да пътуват до гръцките плажове са настроени 20 на сто от респондентите. Едва 4 % избират Турция за дестинация. По голямата част от кърджалийци-52% не могат да си позволят да почиват тази година.

  Интересът към организирани пътувания и почивки в България е значително по –голям отколкото преди пандемията. Това споделя за Кърджали бг вести Мариян Марков ,  собственик на туристическа агенция. Той посочи,че мераклии има и запитванията са чести. Той каза още,че интересът към Гърция и Турция е значително по-слаб. Една от причините е оскъпяването поради изискваните PCR-тестове.

 Аналогични са наблюденията и в туристическа агенция „Алиал М&Н Травъл” ООД. Те подчертават, че все още са малко ваксинираните със сертификат, които пътуват. Антигенните тестове не са достатъчно надеждни. Това създава рискове,тъй като не е зключено туристите да дадат положителна проба на връщане в страната. Тогава пътниците от целият автобус се поставят под карантина. В момента за почивка най-желани сред кърджалийци са Слънчев бряг и Св.Влас.

 Като катастрофален за малките фирми определят сезона други агенции.Те сочат,че пандемията ги изправя пред фалит, заради ограниченията да се пътува извън страната,налагани от изискването за PCR тестове.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини