От х:

Днес в x:

Драгомир Андонов: Политическата ми пристрастност е непоколебима-изповядвам европейските демократични ценности

Интервю с Драгомир Андонов, кандидат за народен представител от „Демократична България – Обединение“ от 29 МИР -Хасково.


Драгомир Андонов е роден през 1961 г. в Хасково. Ландшафтният архитект е член на Камара на архитектите в България (КАБ) и Съюза на ландшафтните архитекти (СЛА).

Той е един от водещите дизайнери в страната в производството на детски съоръжения за игра, а проектите му са свързани с благоустрояване на парковата и градска среда.

Работи за големи международни компании, сред които: OMV-Австрия, PETROM-Румъния, бензиностанции EKO, търговска верига “Фантастико” и “Зелена система” към Столична община.

В частната сфера със самостоятелен бизнес е от 1990 година. Фирмата му “АРЕА” е иноватор в производството на детски съоръжения. В производствената си база компанията е внедрила оборудване с модерни високотехнологични машини.

Драгомир Андонов е женен, съпругата му също е ландшафтен архитект, заедно движат семейния бизнес. Дъщеря им е илюстратор на детски книги.

В началото на 2015 г. Драгомир Андонов, съвместно с приятели и съмишленици, създават група за гражданска активност “Сряда7”, с която участват и на изборите за местна власт.

На вота през 2019 г. Драгомир Андонов е издигнат като кандидат за кмет на Хасково от „Демократична България -Обединение“.

Споделя принципите на Европейската демокрация.


 

Г-н Андонов, Вие сте кандидат за депутат от коалиция „Демократична България – Обединение”, защо приехте да участвате с тази листа за парламентарните избори?

Никога не съм имал колебания. Аз съм десен човек. В началото на 90- те години, при първите свободни местни избори, през 1991 г.,бях включен в листата на СДС. Моят брат пък стана част от листата на БСП в Стара Загора.

Това принуди родителите ми да отидат да гласуват за него там. Такива бяха времената тогава. Сега не е така.

Сега повечето от хората, които участват в предизборната кампания, не са визионери. Липсва истинска политическа битка на идеи, на култура, на позиции.

Днес всеки демонстрира тотална доминация над другия. Това е деструктивно.

Политическата ми пристрастност е непоколебима - изповядвам европейските демократични ценности.

Имате ли членство в някоя от партийните формации в коалицията?

Не съм член на никоя партия. В началото на 2015 г. с приятели и съмишленици създадохме местното движение „Сряда7“- една група за гражданска активност, тогава участвахме на избори за местна власт. Тази гражданска група беше припозната от “Зелено движение”, като техен представител в региона. Оттогава сме в отлични взаимоотношения и сега ги представляваме в коалиция “Демократична България – Обединение”.

Работите като ландшафтен архитект, как с уменията си бихте бил полезен в работата в Народното събрание?

Мога да бъда полезен с моя дългогодишен опит и компетенция, с това, че съм се научил да поемам рискове, да планирам и да постигам поставените цели.

Моите професионални интереси са насочени в сферата на градската урбанистика. Качеството на живота е сред приоритетите на съвременното европейско общество. То включва уютната среда, в която се трудим, отглеждаме децата си, имаме удобствата на съвременните технологии, но в същото време не трябва да забравяме грижата за околната среда-чистия въздух, водата и въобще природата, която ни радва.

Аз съм готов за тази работа, за която кандидатствам като народен представител.

Отдавна съм в бизнеса и съвременния дизайн. Имам фабрика за производство на детски съоръжения за игра и паркови елементи. Продукцията ни е на много високо ниво. Оборудването е съвсем модерно и работя с хора, които също като мен обичат това, с което се занимават.

Интересувам се от благоустройството на съвременната градска среда. Затова се целя в бъдещето, търся съвременните модели и решения.

Проблемът днес е, че строителите с килийно образование строят новата градска среда. Те печелят поръчките на властимащите и налагат този посредствен дизайн. А аз работя за корпоративни клиенти, които търсят нови визионерски идеи, материали, качество, дълготрайност на продукцията при експлоатация...

Изсипаха се солидни суми в последните години за благоустройство на населените места у нас. Защо обаче българските градове все още изглеждат сериозно занемарени-заради недостатъчно вложения или заради липса на експертиза?

Не достига експертиза от една страна, но и ентусиазъм сред инвеститорите на обществените пространства от друга.

Добър “тон” в политиката е да заявиш точно и ясно, че ти самият носиш сериозни познания и умения и се доверяваш на хора, които ги притежават. Той изисква в никакъв случай да не използваш “ментета”, не само материали, но и “специалисти” ментета, защото и едните, и другите са навсякъде, и двата вида претендират, че са като истинските, но са много по-евтини...

Какви стъпки бихте предприел, за да задържите младите хора в областта? И въобще, за развитието на района.

Регионът ни е прекрасно място, където можеш да отглеждаш децата си, да работиш, да отдъхваш, да спортуваш, да правиш бизнес и да твориш. Има отлично географско положение. Кръстопът е на най-важните европейски коридори и това трябва да се използва по най-рационалния и ефективен за гражданите начин.

Самият аз съм израснал, живея и работя тук.

Ще работя за всички, независимо от убежденията им, партийна пристрастност, религиозна и етническа принадлежност.

Нека бъдем активни на тези избори и знаем, че “Правото е на страната на бдящите, не на спящите".

Аз съм Драгомир Андонов и съм кандидат от листата на “Демократична България - Обединение”

Гласувайте за мен с бюлетина 23 и преференция 105.


 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET
Последни новини