От х:

Днес в x:

Прекратиха издирването на падналия МиГ-29

Прекратиха издирването на падналия край Шабла МиГ-29, съобщават от Министерството на отбраната.

Причината са влошените метеорологични условия.

Предстои в щаба на Военноморските сили да анализират обстановката и да решат с какви сили и средства ще продължат да търсят останки от самолета и черната му кутия. Планира се и провеждането на дълбоководна водолазна операция.

От ведомството съобщават, че през почивните дни освен минен ловец "Цибър" и патрулен катер от състава на ВМС със специализирано оборудване в издирвателната операция са участвали и екипи Институтът по океанология към БАН с моторен кораб "Номад", фирма ,,Хидроремонт" ООД и фирма ,,Гео 2000" ООД с моторен катер.

Били са открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати е било установено, че тези повърхности не са части от катастрофиралия самолет.

Изтребителят МиГ-29, управляван от майор Валентин Теpзиев, изчезна от радарите над Черно море по време на учения. Отломки бяха намерени в морето, на 11 километра югоизточно от Шабла. На мястото на 11 юни бе открит и биологичен материал. По-късно през деня майор Валентин Теpзиев официално бе обявен за загинал. Намирането на черната кутия е ключово за установяване на причините за случилото се.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини