От х:

Днес в x:

ВКП: Няма неизправности преди падането на МиГ-29 край Шабла

Падналият МиГ-29 край Шабла на 9 юли не е имал технически неизправности. Преди фаталния за пилота подп. Валентин Терзиев полет е било тествано техническото състояние на самолета, което не е показало отклонения.

Досъдебното производство във връзка с инцидента бе взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура, съобщи днес ВКП.

То бе образувано от Военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Към момента са разпитани всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техници.

Иззети са радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, управление и наблюдение и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА), аудиозаписи на разговорите между кулата в Шабла и пилота, и кулите в Шабла и Балчик, документи за техническото състояние на самолета, видеозаписи и др.

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях.

Разследването по случая продължава.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Па
    Паржу
    1 -1
    16:26, 1 юли 2021
    Ни ми става много ясно, самолета топ състояние, пък пада. Има нещо гнило в цялата тази история.
    • Ра
      Радев е агент на Кремъл
      2 -1
      16:56, 1 юли 2021
      От къде на къде ще дават на руснаците да гледат черната кутия като сме натовска държава и и се прави учение под носа на на руснаците.
Последни новини