От х:

Днес в x:

Смолянските военни алпийци се обучаваха под дъжд и ниски температури

 
От 07 до 16 юни в местността ”Смолянски езера” на надморска височина 1550 метра се проведе летен полеви лагер на 101 алпийски полк, планиран съгласно програмата за подготовка на алпийски формирования. В него бяха включени разнообразни занятия с акцент върху специфични тактически действия в планинско-гориста местност, алпийска подготовка и преходи в силно пресечен терен. По време на лагерната подготовка бяха проведени 10-часови дневни и нощни занятия по огнева, тактическа, алпийска, инженерна подготовка, ядрена химико-биологична защита, медицинска подготовка и военна топография, както и 5-дневен специализиран курс за всички снайперисти от полка.
Занятията се проведоха в районите „Белия камък”, „Зъбчето”, „Снежанка”, „Червената скала“ и „Биширов камък“ под ръководството на командира на полка полковник Димитър Кацаров. Подготовката протече при сложни метеорологични условия, средни температури около 5 - 10 градуса, силен вятър и ежедневен проливен дъжд, което позволи пълноценна подготовка на способностите за оцеляване в планинско-гориста местност.
В полевия лагер участваха щабът на полка, пет алпийски роти, разузнавателен и инженерно-сапьорен взвод, както и логистичен модул.
На 14 и 15 юни в района на „Белия камък” се проведе тактико-строево занятие по управление на полка и ротни тактико-специални учения.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини