От х:

Днес в x:

Йовковци с познание за основните правила в долекарската помощ

По повод 14.юни - Световен ден на кръводаряването, доброволците на БМЧК от клуб ,,Бялата лястовица“ към СУ ,, Йордан Йовков“ - Кърджали проведоха открит урок на темa ,,Кръвта е дар за живот“ при учениците от 4 б клас. „Белокрилите лястовици“ демонстрираха основни правила за първа долекарска помощ при травми и наранявания и свързаните с тях кръвотечения. Ентусиазираните четвъртокласници взеха дейно участие при демонстрацията на различни видове превръзки, надвръзки, техники за кръвоспиране и обездвижване на крайници

На 14.06 е роденКарлЛандщайнер, носителнаНобелованаградазаоткриванетонасистемата АBО кръвнигрупи. КъмидеятанаМеждународнатафедерациянаЧервениякръст и Червенияполумесец, Международнатафедерациянаорганизациитенадоброволнитекръводарители, Международнатаасоциацияпотрансфузионнахематология и Световнатаздравнаорганизация, днессасъпричастнинад 192 странипосвета.Съпричастни сме и ние.

Даренатакръвнямацена, такакактоприятелството, любовта и човешкияживот!

Всекиден в нашатастранастотицихора с различнипрофесии, възраст и социално-икономическистатус, даряваткръв! Благодарениеначовеколюбието и отзивчивосттаимежедневносеспасяват стотициживоти.

Това съобщиха от Областният съвет на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини