От х:

Днес в x:

Amazon купи емблематичното холивудското студио MGM

Amazon купи историческото холивудско студио MGM за 8,45 млрд. долара. MGM е едно от най-известните филмови студиа в Холивуд, продуцирайки редица класически филми, добре познати на публиката с отличителни герои и, разбира се, с ревящия златен лъв.

Сделката ще даде на Amazon и на нейната Prime стрийминг услуга достъп до огромен каталог със съдържание. „Това е много вълнуващо и предоставя толкова много възможности за висококачествено разказване на истории”, заяви изпълнителен директор на Amazon, цитиран от BBC.

„Истинската стойност зад тази сделка е съкровището от интелектуална собственост в каталога, който планираме да модернизираме и да развием заедно с талантливия екип на MGM”, обясни Майк Хопкинс, старши вицепрезидент на Prime Video и Amazon Studios.

Сделката ще обогати каталога на Amazon Prime Video с около 4000 филма, както и 17 000 телевизионни предавания. Много от заглавията в двете категории са любими за милиони зрители по света.

От MGM обаче заявиха, че продажбата няма да повлияе на предстоящото издание на „No Time to Die” в кината. „Поели сме ангажимент да продължим да правим филми за Джеймс Бонд за световната кино-публика”, увериха Барбара Броколи и Майкъл Уилсън от MGM.

В изявление на Amazon се казва още, че сделката ще позволи на MGM, основано през 1924 г., „да продължи да прави това, което прави най-добре: страхотно разказване на истории”.

Амбициите на Amazon да порасне като име в света на стрийминга не са от вчера. Нейната услуга за поточно видео вече е изправена пред списък от сериозни конкуренти като Netflix, Disney+ и Apple TV. Те се надяват, че всички потребителски навици за гледане на много филми – тренд, наблюдаван през месеците на локдаун заради пандемията – ще се запазят.

Източник: technews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини