От х:

Днес в x:

Над 49 000 зрелостници ще се явят на матурата по БЕЛ

49 500 зрелостници ще се явят на държавни зрелостни изпити по български език и литература и втори държавен зрелостен изпит и тяхното притеснение е здравословно. По заявленията се вижда, че отново физика и математика са най-малко предпочитаните предмети. Tова каза в ефира на NOVA зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя очерта като тенденция избиране като втори изпит такъв за придобиване на професионална квалификация.

Зам-министърът на образованието Таня Михайлова не очаква проблеми при външното оценяване заради онлайн обучението.

За нея не би трябвало да има никакво притеснение от външното оценяване при учениците от десети клас. За същия изпит при седмокласниците Михайлова сподели, че няма да има отпаднал материал, подготовката е важна и тя е убедена, че учениците ще се справят. Според нея няма да има и удължаване на учебната година.

От 10 май ще има пет випуска в училищата. Ние искаме всички да са в клас, но трябва да се следят стойностите на заболяемостта и да се взимат съответните решения, каза тя.

Източник: nova

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    1 0
    09:58, 10 май 2021
    Г-жо Михайлова,това матура ли е по БЕЛ ,или листовка за курсове!Вас не ви ли е срам от начина на провеждане на този изпит!Срам за образованието!

Случаен виц

Последни новини