От х:

Днес в x:

С Android ли ще бъде Huawei P50

След като Huawei не успя да представи новия P50 през март или април, както обикновено прави, дебютът на новия модел бе изместен за месец май, но в крайна сметка се очаква да се появи чак през юни.

Основната причина за това е недостигът на чипове и компоненти, който засегна производители от различни направления на технологиите.

Въпреки това в мрежата продължават да се трупат изтекли изображения и данни за предстоящите телефони, които оставят малко място за съмнения по отношение вида и някои характеристики на серията Р50.

Последните такива бяха публикувани в Weibo и забелязани първо от Slashleaks, а в тях за първи път виждаме работеща бройка на мострен Р50.

Те затвърждават предходните слухове относно дизайна и вида на задната камера, но по-важното е, че ни дават сигнал за операционната система, с която ще работят Р50 моделите.

От кадрите става ясно, че новите телефони действително ще са първите на марката, които идват директно с инсталиранa HarmonyOS и без Android.

Напомняме, че HarmonyOS е фирмената операционна система на китайската компания, която бе представена като система за IoT през 2019 г., малко след налагането на първите рестрикции от страна на САЩ върху търговията на Huawei.

Тоталното отсъствие на Android и прилежащата към него екосистема на Google най-вероятно ще разочароват доста от феновете на компанията в западните страни.

Това обаче със сигурност не омаловажава хардуера на предстоящите модели от Р серията, които обикновено предлагат високо качество и производителност.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини