От х:

Днес в x:

ГЕРБ покани "Демократична България" на преговори днес

ГЕРБ покани "Демократична България" на преговори за сформиране на правителство днес. Десислава Атанасова, която е председател на ГЕРБ в парламента, каза, че искат да обсъдят с "Демократична България" публично и прозрачно “всички въпроси, които касаят това общество”.

ГЕРБ има 73 мандата в 45 НС, а "Демократична България-обединение" - 27. Това прави общо сто народни представители. Това отново не би стигнало за постигането на мнозинство и сформирането на кабинет.

ГЕРБ поканиха и "Има такъв народ" да преговарят утре. Номинираният за премиер Даниел Митов се мотивира, че в "Демократична България-обединение" има партия партия - ДСБ, която е член на ЕНП и “сме от едно политическо семейство”.

Той отрече да е “сламен човек”. “Сламен човек е някой, който е поставен. Политическите партии, които не искат да разговарят с ГЕРБ в момента, търсят сламен човек”, каза Митов.

Според Тома Биков ГЕРБ в момента прави последни усилия да предотврати политическа криза. Такава неминуемо щяло да има при предсрочни избори и при друг кабинет, който не е на ГЕРБ.

Митов каза, че ако "Демократична България" не отидат на преговорите, ГЕРБ ще върнат мандата, но “това ще е грешка”.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    3 -1
    12:42, 21 апр 2021
    Доказано е,че в ГЕРБ има най-много бивши комунисти,повече,отколкото в БСП!Още по-лошо-тези комунисти не ги е искала никоя друга партия!Като хванеш Биков и го удариш по Антон, него по Цецка,нея-по който и да е-няма да сбъркаш!
    • Ей
      ей признавам те. упорит си.
      0 0
      12:45, 21 апр 2021
      обаче в глава на дебил нищо не влиза. опитай все пак де ,но аз да ти го кажа. мислиш ли,че това което си го написал са го вдянали повече от двама.
Последни новини