От х:

Днес в x:

Русия скоро ще има над 120 000 войници по границата с Украйна

Русия скоро ще има повече от 120 000 войници по границата с Украйна. Това предупреди украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от "Ройтерс".

Той призова за нови икономически санкции на Запада за сдържане на Москва от "допълнителна ескалация".

Западни представители предупредиха, че концентрацията на руски въоръжени сили по границата с Украйна е по-голяма в сравнение с анексирането на Крим през 2014 г. Обявената цифра от Кулеба е по-висока от предишните изчисления на Украйна за 80 000 руски войници, от които 50 000 са дислоцирани сега.

"Продължават да пристигат руски войници в близост до нашите граници на североизток, на изток и на юг. До около седмица се очаква да достигнат над 120 000 войници", предупреди Кулеба на пресконференция.

"Това не означава, че те ще прекратят струпването на сили до тази цифра", каза той и предупреди за непредсказуемост от Москва. Кулеба иначе увери, че Украйна не иска конфликт с Русия.

"Цената за предотвратяване на допълнителна ескалация от Русия винаги ще бъде по-ниска от цената да се спре и да се смекчат обстоятелствата от това. Много по-ефикасно е Москва да разбере, че нова фаза на агресия ще има ужасни последици за Русия, международна изолация и болезнени икономически санкции", смята украинският външен министър.

Кулеба също призова Москва да поднови ангажимента си за спиране на огъня в Източна Украйна.

Днес Москва обвини САЩ и НАТО в провокативни действия в Черно море.

Кулеба участва на видеоконференция с външните министри на държавите членки на ЕС. Той съобщи, че открито е призовал колегите си да започнат да обмислят нови секторни санкции срещу Русия.

Кулеба не мисли, че министрите са готови за такъв ход, но ги предупреди, че санкциите срещу руски висши представители не са достатъчни.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    дааа
    5 -3
    18:56, 20 апр 2021
    А западните представители защо мълчат за краварски войски по целият свят. Руснаците си движат армията в собствената си държава. Истината трябва да се знае. Запада ни има за колония и ни ограбва. И като нищо ще ни хвърли във война срещу Русия. Събудете се говеда. Ще стане късно и ще гинете в безсмислени войни.
    • Го
      Гост
      1 -5
      00:49, 21 апр 2021
      Ей сега китайците ще хни го нахлецкат изотзад. Спо... Виж коментара
    • До
      До гост
      0 0
      17:18, 21 апр 2021
      Май ти си пияния...
  • 2
    11
    11111
    0 -2
    21:02, 20 апр 2021
    Кунчев се изпусна за големи контингенти на нато, които идват в българия! Политиците мълчат! (видео)
  • 3
    Ед
    Един от Вас
    2 0
    10:26, 21 апр 2021
    Щели руснаците да имат 120 хиляди войници! То ако поискат да "вземат" Украйна и 10 хиляди ще им стигнат. Защо са им толкова. Но разтръбиха цифрата - и се започна - нови санкции, американски и британски кораби започват движение натам, увеличение на техника и муниции, а това са допълнителни парички за някого - ето ти и причината за целия този шум
Последни новини