От х:

Днес в x:

21 °C

Слави Трифонов: ГЕРБ внася в Парламента законопроект за промяна на избирателната система на мажоритарна. И защо сега?

"Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?" Това написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Ето какво още написа Слави Трифонов:

"Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?

Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.

Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.

За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия "Има такъв народ", а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си."

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  12
  123
  4 -5
  11:49, 16 апр 2021
  Ха, сега да те види ме, не се оправдавай Славчо...? |сега ще гласуваш и започваш да работиш...? Иначе започват протестите наново....
 • 2
  Ба
  баба
  2 -3
  12:36, 16 апр 2021
  То и аз мога от компюта да говоря. Дьлгия да излезе да говори без да му е на писано ида го чете !

Хороскоп за 12.06.2021

Последни новини