От х:

Днес в x:

4 г. и 6 м. затвор за шофьор на автобус, задържан с 33 кг марихуана

29-годишният сръбски гражданин Йетон Рамадани е осъден на 4 г. и 6 м. затвор за контрабанда и държане на близо 33 кг марихуана, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 1.03.2020 г., е пренесъл наркотика от Северна Македония в България и направил опит да го пренесе през ГКПП „Капитан Андреево от България в Турция. Марихуаната е на стойност 131 729 лева.

Обвиняемият Рамадани работел като шофьор в транспортна фирма. Той изпълнявал курсове с автобус от Сърбия до Германия, Франция и Швейцария. В края на февруари 2020 г. от фирмата му възложили да откара един от автобусите за ремонт до турския град Бурса. Преди да потегли от Сърбия, Рамадани се съгласил да прекара 33 пакета с марихуана, които укрил във фабрична кухина, намираща се между багажното отделение и тоалетната на превозното средство. Той приел поръчката от негов познат - сърбин, който обещал да му плати 3 000 евро. Пратката трябвало да бъде предадена на мъж, който щял да чака на магистралата, близо до Бурса. На 1 март 2020 г. обвиняемият пристигнал на ГКПП „Гюешево“, преминал успешно митническия пункт и продължил движението с пратката през територията на страната ни. На ГКПП „Капитан Андреево“ при опита му да напусне България в посока Турция автобусът бил отклонен за щателна митническа проверка, при която била открита марихуаната.

Присъдата на Окръжен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    33
    3342
    3 0
    11:17, 16 апр 2021
    Шиптър, не сърбин! Колкото един Мехмед е българин, толкова и този е сърбин! Точно шиптърите се занимават с това! Особено Косово...
Последни новини