От х:

Днес в x:

Хитовият sci-fi трилър „Война на световете“ се завръща

Втори сезон на многопластовата драматична поредица на FOX и CANAL+ „Война на световете“,създадена и написана от носителя на БАФТА Хауърд Овърман (Misfits, Crazyhead, „Приключенията на Мерлин“), ще се излъчва премиерно по FOX от 04.06. от 21 ч.

Признатата от критиката продукция, чието действие се развива във Франция и Обединеното кралство, е модерен прочит на класическия роман на Хърбърт Уелс.  Актьорският състав на поредицата включва отличения със „Златен Глобус“ и „Еми“ и номиниран за награда „Тони“ Гейбриъл Бърн („Психотерапия“) и наградената със „Златен Глобус“ и награда „Изборът на критиците“ – Дейзи Едгар Джоунс („Нормални хора“), наред с още завръщащи се актьори от първи сезон като Леа Дрюкер, Наташа Литъл, Стефан Кайар, Адел Беншериф, Тай Тенант, Стивън Кембъл Мур, Байо Гбадамоси, Арън Хефернан и Емили дьо Пресак.

В първи сезон на „Война на световете“ човечеството е почти заличено след атака на извънземни нашественици. Останали са само малки групи от хора, които се борят за своето оцеляване. Никой не преживява нашествието по-осезаемо от Емили (Дейзи Едгар Джоунс), която открива, че може би има необичайна връзка с извънземните. Във втори сезон нашите герои са разтърсени от възможността нашествениците всъщност да са хора. Очаква ги напрегната битка, в която трябва са си върнат планетата. Отчаянието и желанието за оцеляване ще накара някои от тях дори да обмислят варианта да жертват един от съмишлениците си.

 „В първата част на поредицата „Война на световете“ стремежът ми бе да поставя заплетените човешки отношения в сърцевината на историята. Беше истинско удоволствие да наблюдавам как тези сложни герои оживяват благодарение на изключителния актьорски състав. Много е вълнуващо да се завърнем отново към техните истории във втори сезон.“, коментира Хауърд Овърман.

Първият сезон на сериала „Война на световете“ е глобален хит и постигна рекордно висока гледаемост в on-demand услугата на CANAL+, като оригинална продукция (Creation Originale) на CANAL+. Поредицата е излъчена по FOX в над 50 пазара в Европа и Африка, като с това става най-успешната регионална премиера от 2016 г. насам. Във Великобритания сериалът става най-успешната нова премиера по FOX от 2012 г. насам. Първи сезон на „Война на световете“ е сред най-добре представилите се сериали по EPIX в Щатите.

Продукцията се разпространява международно от STUDIOCANAL, като изпълнителни продуценти на драматичния сериал са Хоуърд Овърман, Джулиън Мърфи и Джони Капс за Urban Myth Films. Поредицата „Война на световете“ е създадена с подкрепата и финансирането на правителството на Уелс, чрез Creative Wales. Във втори сезон на съвременната адаптация се завръща Ричард Кларк, за да режисира от първи до четвърти епизод, както и Бен А. Уилямс, който режисира от пети до осми епизод.

„Война на световете“ е продуциран от Urban Myth Films, с подкрепата на Studiocanal, в партньорство с CANAL+ и FOX. Поредицата отново ще бъде излъчена по EPIX в Щатите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини