От х:

Днес в x:

Джок Полфрийман е напуснал България

Обвиненият за убийството на студента Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман е напуснал България преди два месеца, съобщи бТВ. 

Осъденият на 20 г. затвор Фрийман бе освободен предсрочно през 2019 г., след като излежа близо 12 г. от присъдата си. 

През 2011 г. МВР му наложи забрана да напуска страната. През януари 2020 г. Административният съд София-град (АССГ) отмени заповедта на шефа на дирекцията Николай Николов, но оттам обжалваха решението пред ВАС.

Получи се парадокс - австралиецът имаше забрана за напускане на страната и заповеди за експулсиране и за забрана да стъпва в ЕС за срок от 5 г.

На 15 октомври 2019 г. Фрийман напусна центъра за временно настаняване в Бусманци. След като МВР разбра, поиска получения от него паспорт. Австралиецът отказа, което доведе до насилственото отнемане на документа.

През май 2020 г. Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен прокурор и сегашен председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров за възобновяване на делото за предсрочното освобождаване на австралиеца.

Междувременно предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман предизвика остра реакция в обществото.

До момента не е ясно дали той е изплатил кръвнината на семейството на убития студент.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Az
    az
    3 0
    11:12, 31 мар 2021
    Много ви изтърпя даже , несправедливо обвинен , и целия скалъпен цирк.
  • 2
    S7
    S74LK3R
    2 0
    11:50, 31 мар 2021
    Острата реакция не беше заради предсрочното му пускане, точно обратното. След изтеклите записи се вижда че Полфрйман е много далеч от наръгания ултрас(син на депутат).
Последни новини