От х:

Днес в x:

Лондонското Сити очаква повечето служители да се завърнат след пандемията

Повечето служители на Лондонското сити вероятно ще се завърнат в офисите си след пандемията, коментира председателката на общинската администрация на лондонското Сити Катрин Макгинес пред радио BBC.

Финансовият център на британската столица наподобява призрачен град, откакто Ковид-19 се разпространи в света миналата година, информира Ройтерс.

Председателката на общинската администрация на лондонското Сити изрази увереността си, че дейността на кафенетата, пъбовете, ресторантите и на други бизнеси, които разчитат на множеството, ще се възобнови.

Според нея обаче вероятно ще има промени в начина на работа на хората в резултат на пандемията.

Лондон е водещ световен търговски център с обем на търговията от 6,6 трилиона долара дневно. Той е най-големият банков център и вторият най-голям хъб за финансови технологии в света след САЩ.

Макгинес съобщи, че се разработват планове за нови сгради в Ситито, което е централа на световните финансови гиганти.

Повечето големи световни компании вече не планират да намалят офисното си пространство след пандемията, въпреки че малцина очакват бизнесът им да се върне към нормалното си функциониране тази година. Това се посочва в проучване на одиторската компания KPMG.

Главният изпълнителен директор на нюйоркската инвестиционна банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) Дейвид Соломон каза по-рано този месец на хилядите служители, които от дълго време работят дистанционно от началото на пандемията, че се надява да се върнат в офисите до лятото. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини