От х:

Днес в x:

Карантинираните и трудноподвижните заявяват подвижна кутия за гласуване

С подвижна избирателна кутия ще могат да гласуват както избирателите с трайни увреждания, така и поставените под карантина или изолация, съобщиха от община Хасково.

Избиратели, които към 4 април 2021 г. са поставени под задължителна карантина могат да заявят желанието си от 24.03.2021 г. до 31.03.2021 г. в писмена форма чрез заявление по образец, което е качено на интернет страницата на Община Хасково.

Заявлението може за бъде подадено на място в общинска администрация Хасково, чрез лицензиран пощенски оператор, по факс или по електронен път. При подаване по електронен път не се изисква квалифициран електронен подпис. Няма изискване за прилагане да документи, доказващи периода на задължителната карантина или изолация. При подаване от упълномощено лице пълномощното е в свободен текст. Заявителят ще бъде уведомен за включването му в избирателния списък за гласуване чрез подвижна избирателна кутия по телефон или чрез електронната поща, посочени в заявлението му.

Общинска администрация Хасково напомня, че избиратели с трайни увреждания могат за подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия до 29.03.2021 г.

Цялата информация за организацията на изборния процес в община Хасково вижте тук.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    На
    наблюдател
    3 -1
    13:36, 24 мар 2021
    На всички трябва да се угоди това са то платените избори!
    • Трудноподвижния трябва да подаде лично писмено заявление в Общината
      че иска подвижната кутия да дойде да гласува
      ................................
      Хайде Бабите и Дядовците да купуват Факсове , да ходят до Пощата или да пускат е-майли
      ..............................
      Само Дебили като фашистите от СДС-ГРОБ–ДПС могат да измислят такава простотия :))
      ...................
      Да изметем мръсните и бейовете - Децата ви са аргати в чужбина , вие сте Сиромаси в Мутристан ...... От какво се страхувате ?- Идете и гласувайте срещу дървениците които ви пият кръвта :))
  • 2
    Др
    Драган
    1 -3
    13:48, 24 мар 2021
    „Алчността и капитализмът са в основата на успеха с масовото ваксиниране във Великобритания“. Това са думи на премиера Борис Джонсън по време на частна виртуална среща с депутати от неговата Консервативна партия, от които обаче малко по-късно той се е отрекъл под претекст, че се е пошегувал, пише БНР.
  • 3
    Ши
    Шибаняци!
    3 -3
    14:49, 24 мар 2021
    Е..л сам ви изборите смотани няма да гласувам вече това е личен избор нищо не направихте от обещаното нито блока ми санирахте нито улицата нещо подобрите,явно се вземат решения и се работи само за избраните електорат щом вие управляващите нямате нужда от нас и ние няма ме нужда от ГЕРБ Работа. Работа и накрая кво!?
    • Мутрите и Бейовете като Тенчо Сервитьора и Мюмюн Пуешката главичка това искат ...... Техните хора ще гласуват
  • 4
    ИК
    И ко стана
    1 0
    22:53, 24 мар 2021
    Всеки да гласува от дома си, това се цели, такъв е сценария, за платени избори отново.
Последни новини