От х:

Днес в x:

2 °C

Локдаун от днес. Затвориха бизнеси и училища

Изображение 1 от 6

  Редица бизнеси са затворени от днес за следващите десет дни, заради нарастващия брой на заболелите от коронавирус у нас през последните седмици. Образователната система минава в онлайн режим.

  В Хасковска област от разстояние учат 22062-ма ученици, като 7918 от тях са от начален етап на обучение.

  Със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев са прекратени практиките и  стажовете.

  Изнесените учебни часове и изпитите в училищата също се провеждат от разстояние.

  Онлайн са и дейностите в центровете за подкрепа за личностното развитие.

  Преустановени са и присъствените занятия и в детските градини. Затворени са и детските ясли. 

  Дали и кога учениците ще се върнат отново в клас присъствено, ще стане ясно до 8-ми април.

  Според наложеното ново затягане на мерките от Националния оперативен щаб, в страната редица бизнеси няма да отворят обектите си днес.

  Затворени са всички видове заведения. Тези за хранене работят само за разнос към дома. 

  Игралните зали и казина също не работят от днес. Забраната за посещение важи и за всички търговски обекти с нехранителни стоки над 300 кв.м, както и за моловете. Затворени са фитнесите и самостоятелните клубни комплекси и басейни. 

  Изключение се прави за аптеките, ателиетата за химическо чистене, както и офисите на доставчиците на телекомуникационни услуги.

  Спряно е провеждането на конференции и семинари. От днес не можем да ходим и на кино, театър и концерти. Посещението в музеи, галерии и библиотеки също е спряно. 

  Частните тържества се допускат с гости до 15 души. 

  Всички спортни тренировки и състезания трябва да се провеждат без публика. Тренират само картотекирани състезатели.

  По-строги мерки има и при ходенето на пазар. Там трябва да е осигурено от местните власти еднопосочно движение и дистанция от 1,5 м., всички трябва да носят маски.

  Според заповедта на Здравното министерство новите мерки ще важат до 31-ви март, включително.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (34)

  • 1
   Аб
   Абе
   53 -11
   09:18, 22 мар 2021
   Крайно време под карантина да се озоват тъпите продажни медии.Като затворят мисирките всичко ще си дойде на мястото
   • Ис
    истината е такава
    66 -7
    09:21, 22 мар 2021
    Народ който слуша чалга е обречен. Имали сме били история - моля. Сега е важното какво сме а не какво сме били. От чалгар ще се пръкне чалгарче. Гьобекчийче. Съжалявам нормалните 10 %. Те не могат да променят нищо
   • Ай
    ай
    35 -10
    09:27, 22 мар 2021
    Нищо не казвате за ваксините. Има ли още навити. Просто питам
   • Ма
    Мария
    39 -13
    09:41, 22 мар 2021
    Каза се, че проблема след ваксинация е прекалено силния имунен отговор на организъма. В следствие се образуват тромби и довиждане! Чета и слушам, как хора сложили си ваксини казват, че нямат проблеми. Е да, нямат сега. А при среща с вирус, след месец или година? Дали тогава пак няма да има свръхотговор на имунната система, тромби в мозъка и отново довиждане реве? Ще има. Слага се бомба със закъснител в организъма, която ще се задействА при среща с първиявирус. Още повече, че никой не знае за какво време действат тези ваксини.
    Сега масова ваксинация, скоро масова мортализация!!!
   • Ом
    омбре
    13 -6
    10:22, 22 мар 2021
    Никаква файда няма.
   • Каза , че не би искал да се ваксинира всеки понеделник , сряда и петък. Щото никой не казва до кога действа. В създадените веднъж ваксинационни паспорти ще ви допълват постоянно списъка докато паспорта стане поне две три страници. Ще падне яко бодене. Менгеле ги е връзвал и със сила им е бил инджекции. Сега действат със страх и жертвата сама пристига.
   • Ид
    Идва медицински фашизъм
    21 -4
    10:53, 22 мар 2021
    И хората отново са слепи така като бяха слепи при идването на Хитлер. Някои виждат и разбират всичко , но поради алчност или желание да си запазят държавната службичка си мълчат.
   • Кл
    клиент, таен
    10 -5
    12:30, 22 мар 2021
    големите железарски магазини и магазини за бяла техника затворени ли са?
   • Ah
    aha
    1 -6
    12:55, 22 мар 2021
    А ти къде ще хейтиш олигофрен такъв Виж коментара
   • Аб
    Абе, бай Мисир!
    1 0
    18:33, 24 мар 2021
    И най-семплите журналисти са поне 10 нива над твоята ,,острота,,!
  • 2
   и се очаква още да пада .....
   ......
   Може ли да се пътува до Турция ?
  • 3
   Ст
   Стар медик
   24 -6
   09:35, 22 мар 2021
   Виртуалните медии и технологии водят до виртуални епидемии които в миналото ги наричахме просто ОРЗ-Остро Респираторно Заболяване!!!Тази година няма ГРИП защото няма масова ваксинация за него!!!В Гърция са поискали за тяхната НОЩ един вид депутатски имунитет защото е подаден иск срещу тях че действат в разрез с медицината и по Програма спусната отвън.
  • 4
   Иде Априлското Въстание 04.04
  • 5
   Че
   Четяща
   32 -7
   09:37, 22 мар 2021
   Според теорията на Хаоса когато един прилеп в Ухан размаха крила настъпва Пандемия по Света!!!
   При население 1.5 млр. от месец февруари има само 1 случай на Корона с мед.сестра след втората доза на ваксиниране???Мисията невъзможна!!!Европейските лидери ги дават за пример-Виждате ли китайците се справили защото имали Тотален Контрол???Над ХОРАТА СИ!!!80 000 000 вируси бактерии микроорганизми попадат всяка минута на 1кв.метър от земната повърхност???Представете си колко са в кубик атмосфера!!!Буквално се къпим в тях!!!Те желаят да ни контролират!!!За политиците става дума!!!МИСЛЕТЕЕ а не БЛЕЙТЕ!!!
  • 6
   За
   Запознат
   33 -7
   09:58, 22 мар 2021
   Вчера в Плевен умира д-р Евгени Александров след поставяне на втора ваксина „Пфайзър“.
   Д-р Евгени Александров е колабирал и така не е дошъл в съзнание преди да напусне този свят.
   Случаите с тежки поражения, включително и летален изход след поставяне на ваксини, не се нито един, нито два. Никой обаче не говори за тях както от Щаба, така и от присъдружните медии на управляващите.
   Нека незабавно да бъдат огласени официално колко са случаите на тежки реакции, поражения и смърт вследствие от поставените ваксини у нас.
   Защото тази тема е абсолютно ТАБУ, наложено от управляващите.
   • Ща
    ЩАБА
    25 -3
    10:57, 22 мар 2021
    е на хранилка на фармацевтичната мафия. Докато не почнем да ги трепем така ще е
  • 7
   Въ
   Въпрос
   27 -8
   10:10, 22 мар 2021
   Като затваряте всичко, защо държавните и общински служби работят при нормални условия? Не дистанционно, без мерки?! Къде е логиката, грижата и т.н.? Все още има хора и там!
  • 8
   Ха
   Хасковлия
   20 -4
   10:14, 22 мар 2021
   Глобалистите винаги работят с Хаос???Хаос в обществото Хаос в медицината Хаос във финансите прокарвайки техните си цели!!!Имат един Проблем!!!Глобалистите ги е Страх от Глобалната Война!!!Затова и ще изгубят Битката!!!Те са дребни Тарикати!!!Локални огнища войнички революцийки тук и там!!!Накратко-подли душички.Ако се вгледате в нашите управляващи-те са дребни копия на своите господари!!!
  • 9
   Х
   х
   28 -6
   10:19, 22 мар 2021
   Народен съд за ГЕРБ и подлогите им!!!
  • 10
   Шо
   шопа
   25 -7
   10:23, 22 мар 2021
   И като затворят какво ще стане!Само дето маса хора,ще си загубят работата.
  • 11
   Ил
   Илиев
   22 -5
   10:24, 22 мар 2021
   За да поддържаш живота имаш нужда от калории, вода, слънце, подслон, движение, социална среда, за да си психически стабилен. Тези неща не са даденост. Затова и когато се пише Конституция в нея се залага правото на живот и частна собственост и свобода. Без право да притежаваш себе си, без право да се трудиш и да ползваш плодовете на труда ти - няма как да поддържаш живота.
   Днес икономическата система е сложна. Размяната между хората е опосредена от парите. Затова и не си даваме сметка какво по същество значи локдаунът. Но да си представим, че пари нямаше. Размяната е пряка - бартер, - а всеки потребява каквото сам си произведе, т.нар. автаркия. Живееш в пещерата, а за да ядеш, излизаш, хващаш дивеч, береш корени и плодове и се прибираш.

   Сега си представете, че навън се появи опасна болест или болести. Както всъщност винаги е било в историята. Щаб няма - щеш не щеш, излизаш. Да, пазиш се, миеш се, ако намериш река, оглеждаш се за хищници. Но все пак излизаш, в противен случай умираш от глад. Изглежда логично, нали?

   Но днес като че ли тази логика е изчезнала. Де факто е забранено да излезеш от пещерата - не можеш да отидеш на работа. Или да отвориш ресторанта или фитнеса си. Неограничено във времето. Вероятно с години. Но токът, водата, парното, хлябът, наемът, комуникациите - те не идват даром. Че има и данъци, осигуровки и такси, за поддържане на публичната сфера. Следователно трябва да предложиш нещо, с което да генерираш доход, с който да покриеш тези разходи. И това е неизбежна необходимост, не прищявка. Трябва да излезеш от пещерата. Но е забранено.
   Замислете се!
  • 12
   Ни
   Николай
   24 -3
   10:27, 22 мар 2021
   Във времена като днешните си мисля, че на герба ни трябва да има не три лъва, а три овце. И като капак – един овчар с корона на главата. Будалкат ни като овце – с пандемии, мерки и ваксини. Хем ни будалкат, хем ние сме виновни.
  • 13
   До
   Дон
   8 -4
   10:33, 22 мар 2021
   Какво означава думата бизнеси?
   Чуждица, на която някой велик журналист е измислил множествено число....
   Намирисва на елементарно и повърхностно писане на статии.
   • Ге
    Гешефт - Бизнес на Немски
    11 -1
    10:53, 22 мар 2021
    гешефта̀рят, гешефта̀ря, мн. гешефта̀ри, м. Лице, което се занимава с гешефти; спекулант.
  • 14
   Ак
   акад. Петър Иванов
   13 -3
   10:42, 22 мар 2021
   Господине, да ви кажа: Вашата визия, оценка и действия спрямо Ковид пандемията са вредни за здравето на българската нация, тъй като те напълно игнорират нейния най-опасен аспект, отнасящ се до състоянието на психичното здраве на българите, което е в трагично състояние вследствие на здравната политика на неуките гербаджии-генерали и на медийните изяви на така наречения ви Национален оперативен щаб!
  • 15
   78
   78579
   6 -2
   10:57, 22 мар 2021
   И по време на пандемията много мощи се удвоиха и утроиха,не само в края на втората световна. На практика се оказва,че за да станеш мощен,трябва първо да преминеш през трупове.https://infacto.bg/mzhete-koito-postroiha-i-razrushiha-amerika/
  • 16
   Ке
   Кекс
   18 -13
   12:02, 22 мар 2021
   Дано да продължат и след 31.03 мерките. 10 дни не са достатъчни!
   • Ту
    тулуп
    9 -4
    13:08, 22 мар 2021
    Па тебе дано та вържат в гората и ти се изреди колкото може повече народ естествено с презерватив да не пипне някое зараза от теб.*** си и плазмодия недоносен
   • Ке
    Кекс
    3 -4
    18:53, 22 мар 2021
    Да не забравиш да минеш и ти. Ще се радвам да се запознаем.
   • Ту
    тулуп
    2 -5
    19:44, 22 мар 2021
    Е аз ще мина жена ти.Ти не ме кефиш. Като я мина ще и оставя визитка да ми се обажда от време на време докато се пъниш на клавиатурата търси координати от нея.Даже ще ти разкажа като ми звъннеш как скимти от кеф
  • 17
   Ге
   Георги
   19 -3
   12:48, 22 мар 2021
   Има ли някой починал по друга причина , освен от ковид -19.
   Всеки ден и час и минута ни напяват все едно и също , до като го възприемеш за нормално и си кажеш , каквото такова.
   Това е целта , за да се продължи напред към изненадите , които са ни подготвили.
  • 18
   Ти
   Ти
   2 0
   12:48, 23 мар 2021
   Ти , който слагаш минусите си най - голямата овца. Заради такива като теб страдат всички други.
   Но изглежда си на ясла и така ти е удобно да расъждаваш.
  • 19
   Фе
   фен
   0 0
   16:57, 25 мар 2021
   Мерак ми е да се срещна с модератора,триещ,коментарите,да го науча на български.

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
  11 апр 2021
  Последни новини