От х:

Днес в x:

Facebook готви Instagram версия за малки деца

Към момента възрастовото ограничение на Instagram не позволява на деца под 13-годишна възраст да създават профили и да участват в социалната мрежа.

Истината обаче е, че платформата не разполага със защити, които ефективно да възпрепятстват тийнейджърите да лъжат за възрастта си и да се обозначават като по-възрастни.

Скоро това може да се промени, след като тази седмица BuzzFeed разкри, че Facebook, под чиято шапка е и Instagram, разработва специална детска версия за лица под 13 години.

Тя ще разполага със алгоритми, които въз основа на поведението на потребителя ще могат да разпознават реалната му възраст.

От Facebook споделят пред Тhe Guardian, че новото приложение ще е подобно на Messenger Kids, което е предназначено за деца между шест и 12 години.

То ще разполага със специални защити на профила срещу нежелани контакти с непознати и достъп до вредно за децата съдържание.

Въпреки че е трудно да си представим какви биха били ползите от Instagram за деца на тази възраст, от Facebook обясняват, че чрез мрежата те ще могат да са в крак с това, което правят приятелите им, и да откриват нови хобита и интереси.

Австралийско проучване разкрива, че до 30% от тийнейджърите в Instagram са получавали покана за приятелство от непознати и 20% са получавали неприлични снимки или друго неподходящо съдържание в социалната мрежа.

За момента не става ясно как точно защитите в детската версия на Instagram ще заобикалят тези рискове, но един от обсъжданите варианти е всички детски профили да бъдат с по презумция включена Private настройка.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини