От х:

Днес в x:

Рокери от цяла България, събирайте се! Глен Хюз дава Харлей Дейвидсън

Глен Хюз е черешката на тортата на мото-рок събора в Търново

Балканския мото-рок събор започва тази вечер във Велико Търново и ще продължи до неделя. За събитието се очаква в старата ни столица да се съберат около 5 000 рокери.

Два великотърновски мотоклуба са организатори на събора, който тази година се провежда за трети път на хълма “Света гора”. По традиция рокерите ще направят обиколка на Велико Търново и крепостта “Царевец”, след което ще поднесат венец на гроба на Цар Калоян в средновековната църква “Св. 40 мъченици”.

Любителите на моторите ще участват в различни конкурси и състезания. На събора ще пеят най-известните български рок групи. Първите, които ще се изявят пред рокерите от цяла България, които ще се съберат на хълма Света гора, са групите Е-79, Helmet X и Конкурент.

През втората вечер на мотофеста ще пеят Васко Кръпката, група Аналгин и група Фобос с Нелко Коларов и Звезди от Ахат. От София до Велико Търново Васко Кръпката ще се придвижи със специален камион-сцена, с който ще направи обиколка и из В. Търново, преди да се качи при феновете си от мотобратството на хълма Света гора. Дакато рокаджията свири на пътуващата сцена, тя ще бъде ескортирана, разбира се, от мотори.

В петък ще пеят групите Сънрайз и Б.Т.Р. и черешката на тортата в тазгодишното издание на моторок събора – бившият вокалист и басист на групата “Дийп Пърпъл” Глен Хюз. Той ще връчи нов мотор “Харлей Дейвидсън”, разигран на томбола сред участниците в събора. Заря и фойервреки ще закрият третото издание на мотофестивала, на който се очаква да бъдат изядени 10 000 кебапчета и изпити 20 тона бира.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини