От х:

Днес в x:

Д-р Маджаров, БЛС: Руска рулетка е да не си боледувал и да контактуваш с много хора

Руска рулетка е в условията на вълна на епидемията, ако не си боледувал, сега да излизаш и да контактуваш с много хора. Това каза в "Денят започва" председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Той подчерта, че спирането на плановите операции има не толкова противоепидемична цел колкото да осигури персонал, "особено реаниматори за грижата, която трябва да се даде на COVID болните".

Д-р Маджаров подчерта, че няма недостиг на легла.

"Трябва да сме все пак категорични, че в момента не наблюдаваме това, което виждахме сред колегите - този страх, объркване, на някои места откази да се преструктурират.", каза председателят на БЛС.

Той призова в личен план всеки да се съобрази с опасността за своето здраве.

Д-р Маджаров каза, че няма лечебно вещество, което да няма никакви странични ефекти.

"При нас винаги се разглеждат нещата така - претеглят се ползите спрямо рисковете и ако един препарат е с минимални потенциални рискове на фона на огромните ползи, които се очакват от него - той се прилага", каза той.

"Няма лечебно вещество, което да няма никакви странични ефекти. Всеки пациент и лекар е длъжен да съобщава за нежелани реакции след прием на дадено лекарство. Има органи, които събират тази информация и преценят. Ако ние продължим по този начин, всеки един такъв единичен случай да е повод за спиране на ваксинацията, ние ще се ваксинираме 10 години", заяви председателят на БЛС.

Той подчерта, че отговорността да си поставяме ваксини не е застрашаващо здравето, колкото е превенция, която ще ни спаси от по-тежки последствия.

По думите му спирането на ваксинация с "Астра Зенека" не е решение, базирано на науката, а е по-скоро под натиска на общественото мнение.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    3,
    3,14
    5 -4
    10:40, 16 мар 2021
    Колко евро ти плаща БОКО да говориш глупости?Първомаеца беше свястно докторче,докато не се съюзи с властолюбивата гербераска шайка!Какво,на 4 април ще бъде пика на вируса?Да ама трудно ще ни изплашите-по-добре умрели,отколкото да си жив още 4 години с тези гадни,мръсни лъжци!
  • 2
    Ди
    Димитров
    4 -2
    12:49, 16 мар 2021
    Оказва се, че може да не се безпокоим за пандемията от коронавирус, стига да се научим да не вярваме на манипулаторите, които сега особено са се развихрили. Само от полза ще е, ако престанем да следим като дрогирани потоците от информационен боклук, с който са претъпкани социалните мрежи и медиите и намерим време да се ограмотим. Тогава може да забравим за пандемията от Ковид-19. Както и за така агресивно натрапваните ни сега западни ваксини. Причината е, че е много по-вероятно  те да ни навредят, отколкото да ни помогнат.
  • 3
    Ка
    Как
    4 -1
    13:13, 16 мар 2021
    няма да говори глупости ,като жена му е на 9 място в листата наГЕРБ ,за Пловдивска област.Навремето НДСВ ,му даде старта към върховете,сега сме пак с тези, които са на власт.Ами ако Боко загуби изборите,при кого после ще отидеш.
    • 3,
      3,14
      1 0
      08:00, 17 мар 2021
      Не на 9,а на 17 място,но това е само уточнение!Иначе трябва да си много зомбиран или болен,за да си в тази партия!
  • 4
    Jp
    JP
    3 -1
    14:55, 16 мар 2021
    Пародия на лекар, пълзящ в краката на бaнкянският крадец.
Последни новини