От х:

Днес в x:

Удължиха срока за психиатрична експертиза на обвинената за двойното детеубийство от Сандански

С 30 дни се удължава срокът за изследване в психиатричното заведение при Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода /СБАЛЛО/ при затвора в Ловеч на обвинената за убийството на двете си деца Кристина Д. от Сандански, съобщиха от Окръжния съд в Благоевград. Днес съдът е уважил искане на Окръжната прокуратура за удължаване на срока, след становище на вещото лице, че случаят изисква допълнително време за извършване на обстойни изследвания на обвиняемата.

По искане на прокуратурата в началото на февруари тази година Окръжният съд допусна настаняване за изследване в психиатричното заведение при затвора в Ловеч на Кристина Д., с цел да бъде изследвана и да бъде изготвено заключение. Тогава магистратите приеха, че са налице и достатъчно доказателства за влошеното психично и здравословно състояние на обвиняемата, което изисква специфични грижи.

Двойното убийство - на братче и сестриче, на пет и на три години, беше извършено през ноември миналата година в апартамент на къща в Сандански. Майката на децата Кристина Д. е обвинена, че умишлено ги е умъртвила, като убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвите начин.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини