От х:

Днес в x:

56-годишен на съд за двойно убийство, погубил баща и син с брадва

    56-годишният Живко Йорданов застана пред Окръжния съд в Хасково днес по обвинение за двойно убийство, извършено с особена жестокост.

    Според разследващите подсъдимият е умъртвил 33-годишния Цанко Ганаков и 54-годишния му баща Кольо Шелев, нанасяйки им удари с брадва. Престъплението е извършено в ивайловградското село Брусино на 17 срещу 18 декември 2016 година. По-късно телата на жертвите бяха открити в гориста местност край съседното село Покрован, а соченият за извършител на деянието избяга в Гърция, но бе задържан там и върнат в България, след малко повече от година след деянието.

    Според разследващите убитите били на гости в дома на Живко Йорданов. Там възникнал скандал и сбиване, при което домакинът умъртвил двамата си гостенина, след което заровил труповете им.

    Днес по делото бяха призовани за разпит повече от десетина свидетели и частни обвинители - роднини на жертвите. Подсъдимият даде подробни показания пред 5-членния съдебен състав с председател Стратимир Димитров. Той направи самопризнание за убийството, но обясни, че е действал при самоотбрана. Мъжът обясни, че се познавал с убитите и често им вършил работа. В деня на убийството Живко ги закарал до Ивайловград да вземат пари и да свършат друга работа. Връщайки се обратно Цанко започнал да пие алкохол. Прибирайки се в Брусино, младият мъж и баща му занесли осветително тяло в дома на подсъдимия. Там възникнал скандал, гостите искали да купят телета на домакина, но той отказвал да ги даде, защото били малки. Живко заяви, че Цанко започнал да го заплашва и му налетял с нож, а той отвърнал, удряйки го с брадва. След това ударил и баща му, който също тръгнал да го напада.

    След ситуацията Живко се паникьосал и изхвърлил телата, по-късно тръгнал към Гърция. Пред съда днес той много пъти заяви, че е искал да се самоубива след случая, но не успял. "Съжалявам за случилото се", каза подсъдимият.

    Процесът продължава с разпит на явилите се свидетели.

    За престъплението законът предвижда от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, включително и доживотен без замяна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Гр
      гражданин
      26 -2
      12:10, 7 ное 2019
      съдейки по роднините , не е трудно да познаем роднините на Цанко и Кольо , че са от тъмната раса !!!
    • 2
      Ге
      Георги
      5 -10
      13:17, 7 ное 2019
      Белене...... но при Мирчо Спасов Виж коментара
      • Ко
        Колев
        6 -5
        16:24, 7 ное 2019
        В Белене и Ловеч, такива убийци, като този са се ползвали с голямо уважение от Мирчо Спасов. Вършели са черната работа да убиват и измъчват политическите затворници. Твоят идол - комунистическият, масов убиец, Мирчо Спасов не е давал и косъм да падне от главата им.
    • 3
      Р
      Р
      19 0
      15:34, 7 ное 2019
      България стана страна на циганите.те са с повече права от нас българите.
    • 4
      Ле
      леле
      31 -1
      15:40, 7 ное 2019
      лелеее , българин е намалил циганите с минус двама и го съдим >??????
    • 5
      Р
      Р
      23 -1
      15:41, 7 ное 2019
      Изнасилиха бабите ни и пребиха дядовците ни,вземат телковете,детските и са най-добрите гласоподаватели.лесно се управлява неграмотен народ.дано се появи някой хитлер да им отреже ръцете и краката.да ги изтрепи мръсните ц*****.на висшестоящите им пожелавам затова,че допуснаха такова беззаконие господ независимо в кой вярват да им зашливи такъв шамар,че парите да не им помогнат.да ги удари рака на най-мило -децата им.
    • 6
      Що
      Що така
      0 -5
      17:27, 7 ное 2019
      Що решихте, че е българин ? Виж коментара
    • 7
      77
      777
      14 -1
      17:49, 7 ное 2019
      Тъпата държава да награди човека за дето е убил два кърлежа...иначе ако беше обратното щеше да приключи всичко нали...
    • 8
      Bl
      Blood & Honour
      15 0
      18:39, 7 ное 2019
      Герой на бялата раса!
    • 9
      14
      14/88
      2 -1
      08:20, 8 ное 2019
      Велик бял човек!
    • 10
      То
      Тото
      0 0
      09:09, 11 ное 2019
      В това село покрован има едно циганче митко парпала мизерно ебано циганче и птодава трева да го хванат наи накрая и да му разбият гозната цииганска глава
    Последни новини