От х:

Днес в x:

Двамата обвинени за убийствата край Негован могат да лежат от 15 до 20 години

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Георги Н. и Пламен Ш. за извършено от тях предумишлено убийство с користна цел на повече от едно лице -  престъпление по чл. 116, ал.1, т.4, пр.3, т.7, и т.9 вр.чл.115,вр.чл.20,ал.1,ал.3 и ал.4 от НК.

Двамата извършители са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 14.07.2019 г. в гр. София, в съучастие умишлено са умъртвили с огнестрелно оръжие повече от едно лице - Йордан и Марияна Атанасови.

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жетвите.

След осъществяването му Георги Н. и Пламен Ш. са предприели действия по укриване на телата,  като са ги разчленили, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован, Столична община.

На 18.08.2019 г. тленните останки на жертвите са открити случайно от граждани в близост до водоема.

Само десет дни по-късно, в резултат на неотложните процесуално-следствени действия, проведени под ръководството на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, са събрани множество доказателства, чрез които е установена самоличността на убитите лица и извършителите и е конкретизирано местопрестъплението.

Приобщен е голям обем доказателствен материал и предстои да бъде анализиран.

Георги Н. е на 44 години, криминално проявен, но не осъждан.

Пламен Ш. е на 39 години, осъждан.

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ку
    куцото куче
    2 0
    16:47, 30 авг 2019
    И за добро поведение,при това и добри майстрори, ще сменят дограмата на затвора, ще излязат след ... 10 г.?
  • 2
    Ар
    Архимед
    2 0
    21:09, 30 авг 2019
    Ще ремонтират и имотите и на надзирателите , роднините им, в замяна на това ще имат няколко дена градска през седмицата. В Бг това е редът.
Последни новини