От х:

Днес в x:

Да се изучава секс в училище!

Снимка: thedollpalace.com

Английски сексолози поискаха от правителството да въведе задължителни часове, в които да се изучават проблемите и предимствата на секса. Според тях децата трябва да научават тайните на половия живот от специалисти, а не от интернет или от зле осведомени свои връстници.

“В училищата децата ни получават най-основните познания за природните сили, които движат света. Една от тези сили е именно сексът, който ни позволява да се възпроизвеждаме. Децата трябва да знаят какво е това секс, а не да търсят неприлични картинки в интернет, които после да разменят със съучениците си”, твърди английският сексолог Майк Донован.

Според него учебната програма по секс трябва да бъде много внимателно съобразена с възрастта на учениците, които ще имат щастието да посещават интересните часове. Сексолозите са категорични, че само професионално подготвени учители могат да преподават подобен материал без да развращават децата със зле подбрани истории.

От английското министерство на образованието засега не дават признаци, че са склонни да въведат часове по секс за подрастващите в училищата на Острова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини