От х:

Днес в x:

Газова криза ще има

Газова криза ще има. Това е лошата новина, с просто око се вижда, че Русия изпада в затруднение да добива и да транспортира газ към потребителите, трудно ще изпълнява задълженията си към Европа. Това каза в интервю за предаването "Здравей, България!" по Нова телевизия Васил Филипов, бивш директор на "Булгаргаз".

Той поясни още, че цялата западна граница на Русия ще бъде напрегната и това ще бъде може би основание на руснаците да намерят оправдание и да спрат доставките. "И ние веднага ще бъдем засегнати, тъй като при намаляването на подаването през Украйна България е първата, която страда", добави Филипов.

Васил Филипов заяви още, че в България не се инвестира правилно в енергетиката. "Няма стратегия и ще берем ядове", поясни бившият директор на "Булгаргаз". Филипов каза още, че новото българското правителство ще е добре да направи преговор на миналото – тоест да се прочетат старите договори.

"В България са извършени безпрецедентни злоупотреби при приватизацията, включително в енергетиката", каза още Васил Филипов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини