От х:

Днес в x:

Германия затваря границите си с Чехия и Тирол заради мутации на коронавируса

Германия ще затвори границите си с Чехия и австрийската провинция Тирол, където са регистрирани голям брой случаи на силно заразни варианти на новия коронавирус, съобщи днес германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, цитиран от БТА.

Зеехофер заявил пред в. "Зюддойче цайтунг", че решението е договорено с канцлера Ангела Меркел и с вицеканцлера Олаф Шолц. Очаква се мярката да влезе в сила в неделя вечерта, уточни той и отбеляза, че се договарят изключения.

Зеехофер обясни, че Тирол и чешките гранични области ще бъдат включени в списъка на Германия с териториите, които са най-засегнати от мутациите на коронавируса.

Списъкът вече включва няколко страни като Обединеното кралство, Южна Африка, Бразилия и Португалия, към и от които Германия забрани по-голяма част от пътуванията. Но тези ограничения не засягат германците, живеещи във въпросните държави, или гражданите на тези страни, пребиваващи в Германия, транзитните пътници или движението на стоки.

Предполага се, че с Австрия и Чехия също ще бъдат установени изключения от правилата, за да се запази тесния икономически обмен между тях.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини